USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Антибандерівський закон»: США висунули Польщі ультиматум

1 Березня 2018 14:04
Через суперечку між Польщею та Ізраїлем у зв'язку з поправкою до закону про Інститут національної пам'яті адміністрація США направила до Варшави сигнал про те, що польська влада не може сподіватися на зустріч з президентом Дональдом Трампом або віце-президентом Майком Пенсом доти, поки кризу не буде врегульовано.

Про це в четвер, 1 березня, повідомляє Кореспондент з посиланням на польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

За даними ЗМІ, це перший стриманий сигнал з Білого дому, що з'явився з моменту кризи в польсько-ізраїльських відносинах.

«М'яким чином американці натякнули нам, що виникне проблема з організацією зустрічей з найбільш важливими представниками влади США», - говорить інформатор DGP.

Інший зазначає, що «ультиматум виходив від США», і контакти на найвищому рівні були «заморожені».

Зазначається, що на початку лютого президент Анджей Дуда на кілька днів відвідав Південну Корею у зв'язку із зимовими Олімпійськими іграми в Пхьончхані. Там також був присутній віце-президент США Майк Пенс. З польської сторони, за даними DGP, були зроблені спроби організувати зустріч Дуди з Пенсом, яка в підсумку не відбулася.

З іншого боку, серед польських дипломатів є думка, що Польща дуже важлива як партнер в регіоні для Сполучених Штатів, тому компроміс можливий, але не обов'язково за всяку ціну. Серед аргументів вони згадують військове та енергетичне співробітництво.

До слова, закон про Інститут національної пам'яті, підписаний президентом Анджеєм Дудою, набув чинності з 1 березня 2018 року. Він забороняє пропаганду бандерівської ідеології і вводить можливість штрафів і тюремних термінів за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту або їхньої участі у «таборах смерті». Скандальний закон призівів призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США.

Нещодавно польське польське видання Rzeczpospolita повідомляло, щос «антибандерівський» закон у Польщі допомагали готувати про путінські історики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus