USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

США визнали уродженців Курил японцями, Росія лютує

6 Грудня 2020 20:03
Держдепартамент CША відтепер офіційно вважає уродженцями Японії людей, які народилися на Південних Курилах: РФ відразу вкрай різко відреагувала на це, згадавши про «червоні лінії» та «ревізіонізм».

Як передає Укрінформ, про це повідомило японське видання Hokkaido Shimbun з посиланням на правила проведення розіграшів грін-карт.

Так, у новій інструкції Держдепу США для охочих взяти участь у програмі Diversity Visa відзначається, що люди, які народилися на островах Хабомаї, Шикотан, Кунашир та Ітуруп, відносяться до уродженців Японії. А особи, які народилися на Південному Сахаліні, відносяться до Росії.

У цьому зв’язку Міністерство закордонних справ РФ вкрай негативно відреагувало на своїй сторінці у Твіттері.

«Потрібен ще один доказ, що США – ревізіоністська держава? За рішенням 1945 р. Курильські острови відійшли до СРСР. Сьогодні Держдеп ставить під сумнів підсумки Другої світової війни та схвалює реваншизм. Знайте свої кордони та «червоні лінії», – йдеться в заяві російського МЗС.

Японія претендує на Південнокурильські острови згідно з Трактатом про торгівлю і кордони 1855 року. В Японії територіальну суперечку з РФ офіційно називають питанням про «північні території».

При цьому Росія наполягає на тому, що Курили увійшли до складу СРСР за результатами Другої світової війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Оце так Показати IP 6 Грудня 2020 20:28
Ну, і де ж тут *лють*?
Невловимий Джавелін до Оце так Показати IP 6 Грудня 2020 22:52
У заголовку. А лінивий люд рідко до кінця дочитує, додумує...
777 Показати IP 7 Грудня 2020 00:59
если Россия вдруг залютуе,мало не покажется ни америке ни японии....
Я Показати IP 7 Грудня 2020 06:33
визнати росіянами тих що народились на Алясці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus