USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

США заборонили піднімати у повітря майже 100 російських літаків

19 Березня 2022 14:09
Міністерство торгівлі США опублікувало список із 99 літаків, які літали до Росії та Білорусі, тим самим порушуючи американські санкції.

Про це йдеться у заяві американського відомства, передає УНІАН.

З 24 лютого усі літаки, виготовлені у США чи в інших країнах, якщо вони містять понад 25% деталей американського походження, мають отримувати ліцензію на польоти в Росію. З 2 березня аналогічний контроль ввели й щодо Білорусі.

Незважаючи на це, російські перевізники продовжили польоти в Росію без отримання ліцензій, тому тепер на ці літаки фактично накладено арешт. Міжнародні рейси на них будуть неможливими.

Читати ще: Голова МЗС Британії вважає, що санкції проти російських олігархів ніколи не знімуть

США заборонили заправляти ці літаки, обслуговувати, ремонтувати, забезпечувати запчастинами та будь-якими послугами.

Більшість літаків, які потрапили під заборону, експлуатує авіакомпанія «Аерофлот». Також у список потрапили пасажирські та вантажні літаки авіакомпаній Nordwind, Utair, Azur Air, AirBridgeCargo. Серед них опинився і реактивний літак Gulfstream G650 Романа Абрамовича.

Зауважимо, вже понад 300 компаній пішли з російського ринку унаслідок запроваджених проти РФ санкцій через війну в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus