USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна не має права використовувати Javelin на Донбасі

6 Травня 2018 20:40
На лінії зіткнення на Донбасі поки що не використовують американські ракетні комплекси Javelin. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передає «Тиждень.ua».

За словами міністра, на разі існують «певні обмеження» з боку США на використання Javelin.

«Так, на сьогоднішній день є певні обмеження, які прийняті в Україні. Є умова - не використовувати ці комплекси безпосередньо на лінії зіткнення. Але треба розуміти, що це обмеження може бути скасовано у будь-який момент», - заявив Георгій Тука.

Нагадаємо, 1 травня міністр оборони Степан Полторак повідомив, що 2 травня Збройні сили України розпочнуть працювати з протитанковими ракетними комплексами Javelin.

Як повідомлялося 30 квітня, Сполучені Штати Америки підтвердили інформацію про доставку в Україну протитанкових ракетних комплексів Javelin. Згодом Президент України Петро Порошенко також підтвердив, що в Україну доставили Javelin.

Раніше стало відомо, що сенатор США Роберт Портман повідомив, що крім Javelin, Вашингтон надасть Збройним силам України снайперські комплекси.

2 березня Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн дол. 30 березня стало відомо, що президент США Дональд Трамп заборонив публічно говорити американським посадовцям про схвалення ним продажу Україні протиракетних комплексів Javelin та ракет до них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
От так от Показати IP 6 Травня 2018 21:20
Нате вам цяцьку, грайтесь але не воюйте нею...
Я в шоці Показати IP 7 Травня 2018 09:37
Шось мені здається коли дозволять їх використовувати но вже небуде з чого стриляти. Миши зїли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus