USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держдеп США схвалив продаж Україні комплексів Javelin на $47 млн

2 Березня 2018 08:29
Державний департамент США схвалив продаж ракет і пускових установок Javelin в Україні за розрахунковою ціною в 47 мільйонів доларів, сторони тепер мають право укласти контракт, повідомляє Агенція з питань співпраці у сфері оборони та безпеки США.

Відзначається, що повідомлення про дозвіл цієї угоди спрямоване до Конгресу.

"Уряд України запросив придбання 210 ракет Javelin і 37 командно-пускових установок (з двома командно-пусковими установками, які будуть використовуватися, як запчастини). У пакет також входить підготовка до використання техніки; технічна допомога з боку уряду США і військового підрядника, транспортування, навчання та інші пов'язані логістичні елементи і програмна підтримка. Загальна оціночна вартість не перевищуватиме 47 мільйонів доларів", - йдеться в заяві.

Як зазначається, ці поставки "зроблять внесок у забезпечення зовнішньої політики та національної безпеки США шляхом зміцнення безпеки України".

"Системи Javelin дозволять Україні побудувати довгострокові оборонні можливості для захисту суверенітету і територіальної цілісності з метою задоволення своїх вимог національної оборони. В України не виникне труднощів із впровадженням цих систем до своїх збройних сил", - сказано в документі.

Однак в заяві йдеться про те, що саме повідомлення про рішення щодо продажу вимагається законом і не означає, що продаж вже відбувся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан(Крымчанин) Показати IP 2 Березня 2018 09:19
Все ж таки "продаж". Раніше анонсувалось "безоплатно", "допомогга"
уважний до Степан(Крымчанин) Показати IP 2 Березня 2018 14:44
вже навіть собака знає, бо про це три роки торочать: ми купляєм в них зброю, за гроші які вони нам виділили зі свого бюджету. але ж треба сернути трохи на владу
скептик до уважний Показати IP 2 Березня 2018 16:25
а крисчаніну аби пукнути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus