USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

США заморозили надання фінансової допомоги іншим державам

8 Серпня 2019 09:58
Адміністрація Дональда Трампа наказала двом федеральним відомствам тимчасово припинити перерахування фінансової допомоги за кордон на час перевірки діяльності обох відомств.

Мова йде про Держдепартамент та Агенцію США з міжнародного розвитку (USAID), повідомляє УНІАН з посиланням на Голос Америки.

Так, адміністративно-бюджетне управління наказало Держдепартаменту та USAID відзвітувати про фінансової діяльності та припинити витрачати кошти на програми, які ще не були затверджені офіційно. Управління назвало 10 сфер, робота в яких повинна бути заморожена. У їх число увійшли міжнародна охорона здоров’я, боротьба з наркотиками, миротворчість і допомога в розвитку територій.

Опоненти цієї ідеї кажуть, що в результаті іноземні держави позбудуться допомоги на суму від 2 млрд до 4 млрд доларів. Кошти, що опинилися під перевіркою, відносяться до 2018/19 фінансового року. У разі, якщо вони не будуть витрачені до 30 вересня, їх доведеться повернути у федеральний бюджет. Розпорядження було випущено в минулі вихідні, прямо перед початком парламентських канікул, які триватимуть до 9 вересня.

Критики ініціативи припускають, що це було зроблено навмисно з тим, щоб законодавці не змогли заблокувати указ Білого дому. «Презирство, з яким адміністрація відноситься до Конгресу, разюче. Коли Конгрес вирішує, скільки ми повинні витратити на іноземну допомогу, це не просто пропозиція. Це закон, підтриманий Конституцією», – заявив Еліот Енгел, голова Комітету закордонних справ Палати представників. Конгресмен-демократ додав, що указ республіканської адміністрації спрямований на руйнування нашої можливості поширювати американські цінності та лідерство по всьому світу«. Утім, у офіційного представника Адміністративно-бюджетного управління інша думка: Рейчел Семмео заявила, що федеральні відомства зобов’язані витрачати затверджені Конгресом кошти за призначенням. «Намагаючись забезпечити підзвітність, ми запросили інформацію про поточний стан кількох програм з надання іноземної допомоги, щоб виявити обсяг фінансування, що не є обов’язковим», – пояснила Семмео. Автори бюджетної заявки Білого дому запропонували серйозне скорочення обсягів такої допомоги, проте поки що конгресмени ці пропозиції відкинули.

Раніше повідомлялося, що Сенат США схвалив законопроект «Бюджет США на 2020 рік на потреби національної оборони», у якому передбачено до 300 мільйонів доларів допомоги Україні у сфері безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Серпня 2019 10:02
Вай-буй, какая печалька!!! Остались бес печенек!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus