USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США запровадили санкції щодо Білорусі: у списку – КДБ і внутрішні війська

21 Червня 2021 20:29
У понеділок Сполучені Штати запровадили санкції проти 16 осіб та п’яти суб’єктів господарювання Білорусі.

Про це повідомляється на вебсайті міністерства фінансів США, передає Європейська правда.

У чорному списку США опинилися Комітет державної безпеки Республіки Білорусь, внутрішні війська МВС Білорусі, а також Головне управління з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією МВС Білорусі.

Також США ввели санкції проти прессекретаря самопроголошеного президента, командувача внутрішніми військами, голови КДБ Білорусі.

Як повідомлялося, Рада ЄС 21 червня затвердила рішення про заборону в’їзду і замороження активів 78 осіб і восьми компаній, пов’язаних з режимом Александра Лукашенка. Крім того міністри ухвалили політичне рішення про секторальні санкції проти Білорусі.

Нагадаємо, 4 червня Рада ЄС затвердила рішення заборонити білоруським авіаперевізникам польоти у повітряному просторі ЄС та використовувати аеропорти країн Євросоюзу.

Рішення було ухвалено після висновків Європейської ради, в яких глави держав та урядів ЄС рішуче засудили незаконну примусову посадку рейсу Ryanair у Мінську 23 травня.

Читати ще: «Визнання» провини і «повага» до Лукашенка: з'явилося «інтерв'ю» Протасевича білоруському каналу

У висновках також засуджувалося затримання білоруським режимом журналіста Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги та містився заклик прийняти необхідні заходи, включаючи додаткові санкції проти фізичних осіб та суб’єктів господарювання та подальші секторальні економічні санкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Cябрррр Показати IP 21 Червня 2021 21:10
Пакуль жыве Бацька - жыве Беларусь!!!
Адвокат до Cябрррр Показати IP 21 Червня 2021 21:42
Поки живе путін- живе і бацько і Беларусь....
Євросоюз Показати IP 22 Червня 2021 00:36
О. Г. Лукашенко є законно обраним президентом Білорусі, а не *самопроголошеним*. Досить повторювати європейську нісенітницю. Він же до влади прийшов не на бульдозері, і не з *коктейлем Молотова* в руках, як деякі всім відомі персонажі.
Чивокуня до Євросоюз Показати IP 22 Червня 2021 20:23
Він до влади завжди приходив чинячи фальсифікації з кількістю голосів, чого його навчив сам Путєн!
Я до Чивокуня Показати IP 23 Червня 2021 06:31
Лука не дає розграбити Білорусь....через те вереск

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus