USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку дітям військових та переселенців подарували комікс про пса Патрона. Фото

23 Липня 2023 20:37
Про собаку-піротехніка Патрона вже знають в Україні та світі. Цей чотирилапий улюбленець за час повномасштабної війни став героєм новин, мультфільмів, пісень, а віднедавна й персонажем першого в Україні мальопису. Книгу-комікс «Пес Патрон і Шкарпетковий Монстр» написала відома харківська дитяча письменниця Юліта Ран (Юлія Тараненко), а ілюстрації до неї створила художниця Катерина Підлісна.

За сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» отримати такий подарунок у Луцьку мали змогу діти військовослужбовців та діти внутрішньо переміщених осіб. Для них у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва ініціювали зустріч з авторкою та цікаву розважальну програму.

Організувала зустріч ГО «Жива лялька», підтримку також надав департамент молоді та спорту Луцькради.

Читати ще: Популяризація української книги: у Луцьку діти військових зустрілися з відомою письменницею Юлітою Ран
Як поділилася Юліта Ран, у книзі пес Патрон постає в образі рятівника світу. Головним антагоністом героя стає Шкарпетковий Монстр, якого вигнали зі своєї галактики. Він із посіпакою Відірваним Гудзиком вирішили захопити нашу планету. Хороброму Патрону потрібно видворити прибульця із Землі. А допомагатимуть йому друзі – Святе Каченя і робот Григорій.

Подробиць порятунку світу авторка не розкрила, адже, як зауважила, діти мають прочитати й дізнатися все самі. З її слів, книга-комікс має популяризувати українських героїв, створити конкуренцію зарубіжним творам.
Читати ще: Під час повітряної тривоги луцьким школярам показали виставу в укритті. Фото

«Діти дуже вразливі, сьогодні вони переживають так само, як і дорослі. Вони багато розуміють і увесь час повинні мати якусь підтримку. А читання книги – це не лише підтримка, а й певною мірою терапія. З одного боку, ми маємо підтримувати дітей, з іншого – вони мають розважатися та відволікатися. Гадаю, комікс відповідає обом критеріям», – відзначила Юліта Ран.
На презентації книги діти створювали вітальну листівку для пса Патрона, якому днями виповнилося чотири роки. Юліта Ран пообіцяла передати дитячі малюнки власнику собаки. А згодом у приміщення бібліотеки увірвався сам чотирилапий, зробивши читальну залу танцювальним майданчиком.
Звісно, це був не той самий джек-рассел-тер’єр, однак радості в дітлахів він викликав не менше. Пес Патрон одразу потонув в обіймах малечі, яка радо віталала улюбленця, а згодом разом із ним пустилася в танок під однойменну пісню групи «Karta Svitu». Як з’ясувалося, кожна дитина знає, «хто тримає цей район».
Читати ще: І актори, і діти на сцені: до Луцька з виставою завітав полтавський театр ляльок. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода переконана, що книга про пса Патрона популяризуватиме українських героїв, яких наша країна має чимало. Відтак Фонд подарував книжку кожному маленькому читачу, який відвідав зустріч.

«Сьогодні ми організували гарну й душевну зустріч з авторкою книги про пса Патрона Юлітою Ран для дітей військовослужбовців та дітей внутрішньо переміщених осіб. Діти надзвичайно люблять цього героя. Вони отримали багато позитивних емоцій, малювали, танцювали й розважалися. Крім цього, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» кожній дитині подарував книгу «Пес Патрон і Шкарпетковий Монстр», аби заохотити їх до читання, навчити цінувати наших героїв», – наголосила очільниця Фонду.
До кінця зустрічі малеча не відходила від свого кумира – діти встигли не тільки пообійматися, сфотографуватися, а й навіть перевірити на міцність костюм аніматора. А згодом дітлахи обступили авторку, щоб отримати автограф та подарунок.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus