USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку відкрили волейбольний сезон: новостворений «ОДЮСШ-Університет» гратиме в Першій лізі

4 Листопада 2023 15:24
У Волинській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі офіційно відкрили волейбольний сезон. Місцева команда «ОДЮСШ-Університет» сьогодні грає дебютний матч у Першій лізі чемпіонату України з волейболу серед жінок. Суперником лучанок став нетішинський «Енергетик».

Луцький колектив створений цьогоріч у результаті підписання договору про співпрацю між Волинським національним університетом імені Лесі Українки та обласною спортивною школою. Його очолила Олена Алєксєєва. У складі команди – студентки вишу та вихованки спортшколи.

Привітати новостворений колектив із початком сезону зібралися представники міської та обласної влади, спортивна спільнота, партнери та благодійники.
Читати ще: На чемпіонаті Луцька з волейболу змагалися шість дівочих команд: хто переміг. Фото

Директор обласної ДЮСШ Дмитро Піддубний заявив, що об’єднавшись із ВНУ, мали на меті повернути команду з Волині в Суперлігу, але для цього дівчатам необхідно виграти Першу. Як зазначив, до відновлення волейбольного колективу долучилися також міська рада, обласна рада, ОВА та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Спільними зусиллями ми відновимо команду високого рівня в Луцьку. «ОДЮСШ-Університет» розпочне виступи у Першій лізі. У дебютному сезону надамбітних цілей не ставимо. Першочергово плануємо відточити зіграність, награти оптимальний склад», – закцентував Дмитро Піддубний.
Читати ще: За Кубок Луцька з волейболу боролися чоловічі та жіночі команди: хто переміг. Фото

Ректор Волинського національного університету Анатолій Цьось висловив сподівання, що новостворена команда досягне хороших результатів.

«У нас раніше була сильна волейбольна команда в Суперлізі, але через різні причини вона, на жаль, припинила існування. Цьогоріч ми з обласною спортшколою створили нову команду – «ОДЮСШ-Університет», заявившись у Першу лігу України. Сподіваюся, цей сезон буде вдалий, а колектив покаже хорошу технічну підготовку», – наголосив Анатолій Цьось.
Читати ще: У Луцьку – міжшкільні змагання з кіндерболу для дівчат: хто переміг. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода побажала луцькій команді успіхів та гарного проведення сезону. З її слів, Фонд підтримуватиме колектив, щоб дівчата мали змогу займатися улюбленим спортом.

«Радію створенню нового колективу в Луцьку, успіхів дівчатам у сезоні. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» із початку заснування підтримував дитячий та професійний спорт, і надалі продовжує це робити. Допомагаємо з нагородною атрибутикою на змаганнях, придбанням спортивного інвентарю. Звісно, на цих змаганнях вболіватимемо за наших місцевих дівчат», – наголосила Катерина Шкльода.
По завершенню вітальних слів розпочалася гра між «ОДЮСШ-Університетом» та «Енергетиком». Після першої партії перемагали гості, однак матч перервала повітряна тривога. По відновленню лучанки виграли другу партію, третя – за «Енергетиком», четверта знову за лучанками. Все вирішила п'ята, де із рахунком 15:12 тріумфував «ОДЮСШ-Університет».

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus