USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Стежками УПА: в урочищі Вовчак відкрили туристичний маршрут

9 Лютого 2020 18:58
64 кілометри та 15 історичних пунктів – в урочищі Вовчак відкрили туристичний маршрут «Вовчак: Волинська Січ». Проект був розроблений ГО «Волинська фундація» та туристичним клубом «Антар» за підтримки Українського інституту національної пам'яті.

Відкриття туристичного маршруту відбулося 8 лютого і ним уже пройшли перші туристи. Також в урочищі побували народні депутати України Вячеслав Рубльов та Валерій Стернійчук.

Маршрут проходить через 2 райони – Локачинський та Турійський. Відвідувачі зможуть пройти бойовими стежками Української повстанської армії, відвідати криївку в селі Губин, повстанську базу в селі Озютичі, братську могилу в селі Мочалки. Безпосередньо в урочищі Вовчак туристи зможуть відвідати дві автентичні хати-садиби часів Другої світової війни. Одну із них сюди перевезли із сусіднього села Ревушки.
За словами директора історико-культурного комплексу «Вовчак – Волинська Січ» Василя Мазурика, це та садиба, яка була збудована в селі Вовчак, а під час знищення цього села совєтами її перевезли в село Ревушки. Тепер вона повернулася назад, на батьківщину.

«Іншу хату ми привезли з села Свійчів минулого року, - розповідає Василь Мазурик. – На першому поверсі плануємо велику кімнату, де можна проводити гутірки, змурувати піч. На другому поверсі хочемо зробити хостел для туристів».

«Ми домовились із керівництвом історико-культурного комплексу про його підтримку на рівні Верховної Ради», - зазначив народний Валерій Стернійчук.

«Зараз Вовчак відвідують близько 10 тисяч людей в рік. І я впевнений, що тепер із створенням цього історичного маршруту їх стане ще більше», - підкреслив Вячеслав Рубльов.
Довідково: на території історичного комплексу «Вовчак. Волинська Січ» проводять патріотичні табори, конкурси патріотичної пісні, сюди вже приїжджають багато екскурсантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus