USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Середньовічні бої у Луцьку: замок здригається від брязкоту обладунків

31 Серпня 2019 14:39
Вже втретє столітні мури Луцького замку здригаються від брязкоту історичної зброї та важких обладунків.

Адже саме сьогодні у замку Любарта стартував фестиваль «Середньовічний Лучеськ», у рамках якого проводять кубок України із середньовічного бою «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків». До слова, змагання також є другим відбірковим етапом до Національної збірної України.

Понад сотня лицарів зі всієї України прибули до обласного центру Волині, аби взяти участь у вражаючих поєдинках.
Протягом двох днів – 31 серпня та 1 вересня - лучани та гості міста мають змогу насолодитися приголомшливими боями в одиночних та масових номінаціях: «довгий меч», «щит-меч», «алебарда», «3 проти 3», «5vs5», «10vs10», «16vs16».
На ристалищі зійшлися як чоловіки, так і жінки. І уже оголосили перших переможців і серед мужніх лицарів, і серед прекрасних дам.

Окрім боїв, гості фестивалю мають змогу одягнути на себе лицарське брання для приголомшливих фото, і таким чином пройнятися духом середньовіччя, а також у непросте сьогодення відчути себе справжнім королем або королевою.
Також на території замку функціонує мистецький ринок.
Дівчатам та жінкам пропонують зробити тимчасове татуювання хною.

Разом із тим, на гостей фестивалю чекає стилізована музика, виступи середньовічних музикантів, вечірнє фаєршоу, що відбудеться у неділю (оскільки сьогодні з 18 години на території замку Любарта розпочнеться ще одне дійство - ХІІ Міжнародного джазового фестивалю Art Jazz 2019), майстерні ковальства та гончарства, лекторії, безоплатні розваги – арчер-таг, фехтування та стрільба з лука, смачна кухня та багато іншого.

Під час урочистого відкриття заходу усі учасники фестивалю пройшлися до ристалища урочистим парадом. Опісля головний організатор дійства, очільник луцького клубу середньовічного бою «Айна Бера» Сергій Ващук привітав гостей та доблесних лицарів.

«Слава Україні! Сьогодні ми всі разом зможемо нагадаємо цим мурам, як їм жилося в часи середньовіччя. Впевнений, що ці два дні ви не зможете забути мінімум рік – аж до наступного фестивалю. Дякую всім, хто завітав до нас. Хочу подякувати усім нашим партнерам, усім хто долучився до організації заходу. Хочу сказати, що наш турнір – найбільш масштабне лицарське дійство на території, переможці яких потраплять до збірної України з середньовічного бою і згодом поїдуть на чемпіонат світу, що наступного року буде відбуватися в Іспанії. Сьогодні до нас приїхали як кандидати до збірної, так і ті бійці, які цьогоріч на чемпіонаті світу здобули перемогу для нашої країни у всіх масових навігація», - звернувся до присутніх Сергій Ващук та попросив привітати оплесками поважних гостей.
Нагадаємо, вартість вхідного квитка на один день фестивалю вартує: 80 гривень для дорослого й 40 гривень для дитини від 6 років. Дводенний квиток вартує 100 гривень для дорослого й 50 гривень для дитини від 6 років.


Вікторія СЕМЕНЮК, Олександр ГАВРИЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus