USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку призупинили незаконне будівництво. Міськрада вимагатиме знесення добудови

25 Жовтня 2021 22:28
Проблема незаконного будівництва, добудови чи перепланування приміщень у місті – не нова. Міська влада намагається оперативно реагувати на такі питання, аби захистити інтереси громадян.

Нещодавно до міськради надійшла заява про незаконну добудову нежитлового приміщення на вулиці Ковельській, 66. Мешканці сусідньої багатоповерхівки стурбовані цим фактом і просили здійснити перевірку, ідеться на сайті Луцької міської ради.

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю відреагував на звернення та призначив позапланову перевірку, яку провели у вересні цього року.
За її результатами встановлено, що замовник будівництва – ТОВ «Реал Естейт Плюс» – самочинно здійснив роботи з надбудови третього поверху та, за зовнішнім виглядом конструкції, можливо, планував і добудову четвертого. Складено акт, протокол про виявлені порушення та винесено припис щодо зупинення будівельних робіт. На замовника накладено штраф у розмірі 85 644 грн за правопорушення у сфері містобудівної діяльності відповідно до вимог чинного законодавства.

Разом з цим, Луцька міська рада підготувала позовну заяву до Господарського суду Волинської області про знесення самочинно збудованого об’єкта й приведення його до попереднього стану, а також заяву про забезпечення позову шляхом заборони внесення відомостей про державну реєстрацію права власності та/або державну реєстрацію змін до державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Здавалось би, на що розраховував замовник будівництва, який точно знав про незаконність своїх дій. Насправді такі дії, які спочатку можуть видатись абсурдними, досить чітко сплановані. Адже легалізовувати незаконні забудови, які подекуди загрожують безпеці і життю лучан, горе-забудовникам допомагають так звані «чорні реєстратори». Саме вони вносять в реєстри неправдиві дані, таким чином в незаконний спосіб «узаконюючи» забудови.

Такі випадки далеко не рідкість, тому в міській раді намагаються активно протидіяти ним. Зокрема, нещодавно за скаргою міськради Міністерство Юстиції призупинило доступ чорному реєстратору В. О. Ященку, який здійснював реєстрацію без належних документів. Також в Мін’юст скасував рішення щодо реєстрації права власності на житловий будинок з приміщеннями на проспекті Відродження, 29а.

Нагадаємо, раніше міськрада вже проводила перевірки об’єктів незаконного будівництва та тих, де були порушення, а також зверталася до правоохоронних органів через незаконне будівництво на проспекті Відродження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
ооо Показати IP 25 Жовтня 2021 18:13
НА Кафедральной стоит не законное сооружения на четыре этажа Голева ,что то не кто не обращает внимания годами .
луцький Показати IP 25 Жовтня 2021 18:43
Ну просто сміх! Знайшли маленьку піндюрку, а піару... Мабуть забудовник не заніс "на лапу" кому слід :) А більш значні і кричущі факти самовільного будівництва залишаються без уваги, бо то депутат лобіює або "на лапу" кому слід дали!
ну харош до луцький Показати IP 25 Жовтня 2021 20:05
крадут вагонами а ти просто добудовуєш..прикрашаєш місто.то уйня що пару квартир в день світло включать..зато красіво буде десь в боголюбах..
лучанин Показати IP 25 Жовтня 2021 19:12
Один Женя Ткачук по місту набудував стільки,що роботи "законно" вистачить на роки.
Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2021 20:07
Вже зупинили будівництво на Відродження....
Ага Показати IP 25 Жовтня 2021 21:15
А за розвалені двері-ворта на Сенаторки Левчанівської чому замовкли? Продовжуєм відстоюєм наказуєм винних
Суддя Дреддд Показати IP 25 Жовтня 2021 21:23
ох, Микола, Микола, це тобі не міндобрива продавати...
Васька Показати IP 25 Жовтня 2021 21:43
А що по рів'єрі, форесті, і сафроні?
Колькм до Васька Показати IP 26 Жовтня 2021 08:26
Табличка ділення.
Місцевий Показати IP 26 Жовтня 2021 09:33
Нічого там не зупинено, будують кожний день. Можете пересвідчитись прямо зараз. Аууу ... міська рада ви де ?????
ЗнайЮ Показати IP 26 Жовтня 2021 10:35
Пил в очі, там все давно вже домовлено.
Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2021 13:32
Скажете "Гоп !", коли перескочите !
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2021 13:48
А як з будвництвом на влиці Шкільній. Що за монстр росте в приватній забудові? Відтяли собі по 50 см по переходу із однієї вулиці на іншу. Нещасним людям котлован прмо перед вікнами. В багатоквартирних будинках людей багато, якось боютья, а тут одна сім"я і що вони зроблять?
Галина Показати IP 26 Жовтня 2021 21:22
А в історичній частині міста надбудову над скандальним баром "техас" ніхто не бачить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus