USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Стратегія Луцька 2030: розпочався пошук ідей

8 Лютого 2018 12:07
На шляху до утвердження стратегії Луцька підійшли до чергового етапу – оголосили збір ідей, аби вже влітку перейти до їхнього ухвалення.

Про це йшлося під час засідання комітету зі стратегічного планування розвитку міста Луцька 8 лютого.

На початку засідання перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зауважив, що довготривала стратегія вкрай необхідна для ефективного розвитку міста.
Член Комітету Петро Гоцалюк (ВОГО «Асоціація регіонального розвитку») закликав висувати ідеї, адже їх акумулюватимуть до березня задля формування остаточного варіанту стратегії Луцька до 2030 року.

«Ми розглянули 5 стратегічних цілей, їх вивчили депутати й нам надійшли пропозиції, які ми врахували. Зауважу, що в грудні 2016 ми провели соціологічне опитування – аналізували ситуацію з розвитком бізнесу та потреби містян. Проводили ми й публічні обговорення із залученням громадськості та бізнесменами.

Сьогодні стратегічне бачення таке: Луцьк – історичне європейське місто з інноваційною економікою, комфортне для мешканців та гостей. Стратегічних цілей ми виділили три: забезпечення стійкого економічного зростання (щоб молодь не виїжджала з Луцька), підвищення якості міського середовища, розширення меж міста та муніципальне співробітництво (місто немає достатньої території для розвитку)», - розповів Петро Гоцалюк.
Щодо першого пункту, то завдання визначили такі: поліпшення бізнес-клімату та спрощення дозвільних процедур; розвиток системи професійної освіти; підвищення інвестиційної привабливості; науково-технологічне забезпечення інноваційного розвитку; розвиток зовнішньоекономічних зв’язків та інтеграція економіки Луцька в світову економіку.

Завдання другої цілі: підвищення доступності та якості послуг міського та приміського пасажирського транспорту загального користування для всіх алегорій населення, розширення мережі його покриття; підвищення якості утримання автомобільних доріг загального користування, пішохідних зон та інших об’єктів благоустрою; забезпечення організаційно-технічних заходів щодо створення та розвитку паркувального простору Луцька; забезпечення ефективності технічних засобів організації і систем управління дорожнім рухом на вулично-дорожньої мережі Луцька; забезпечення ефективності транспортного планування.

Третя ціль передбачає такі завдання: інтегрована транспортна система; інтегрована система поводження із ТПВ; спільна інвестиційна політика; створення та просування спільних туристичних продукт; спільна соціальна політика.
Зокрема, аби місто було комфортним, учасники круглого столу зауважили, що варто дороги замінювати пішоходними зонами, у тому числі в центрі міста.

Також запропонували використати досвід Львова, де будують помешкання для ІT-спільноти.

«Там їх 18 тисяч і середня зарплата – тисяча доларів, для міста це дає хороші результати, адже ці люди там живуть, формують своє середовище, розвивають галузь. Коли відбулася анексія Криму, то звідти майже усі айтішники переїхали саме у Львів. Сфера IT – перспективна, її варто розвивати», - зауважив Петро Гоцалюк.

Та додав, що збирати пропозиції будуть впродовж місяця, на квітень планують завершити написання стратегії і у травні хочуть виносити проект рішення на затвердження сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ен Показати IP 8 Лютого 2018 13:40
ок' Куди надавати пропозиції?
Стратег Показати IP 10 Лютого 2018 21:19
1. побільше грабонути землі в центрі і продати інвестору за свою долю в будівництві. 2. залізти в бюджетне корито і за відкати щось грабонути 3. залишитися сухим на наступні вибори

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus