USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стражі правопорядку «відмазали» від криміналу колегу-інформатора

15 Лютого 2016 19:00
Торік напередодні Дня Перемоги в Ковелі трапилася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув місцевий житель Віктор Кістенюк.

Того трагічного ранку чоловік виїхав велосипедом на роботу, проте, здолавши лишень кілька метрів, опинився під колесами іномарки. Від потужного удару Віктор загинув на місці, а двоє чоловіків, які перебували в автівці, рятувалися від наслідків інциденту, хто як міг: Марк Сидоренко ходив уздовж дороги і, як розповідають свідки, нахабно усміхався. А його колега Віктор Калінчик просто втік. І цим створив собі чимало проблем. Адже Марк Сидоренко заявив, що він начебто не пам’ятає, хто саме був за кермом машини, орендованої у його родичів. Міліціонери, які прибули на місце події, раптом у це повірили. Відібрали пояснення, згідно з якими Сидоренко вибрався з автомобіля через вибите заднє скло, позаяк під час руху начебто мирно спав на задньому сидінні.

А тієї травневої ночі Марк Сидоренко та Віктор Калінчик пиячили аж до ранку. Спершу Віктор, як розповідає, був на водоймі поблизу Ковеля, де виставляв могорич за іменини свого сина Юрія. Щойно відчув, що хильнув зайвого, попросив товариша, аби той доправив його і автівку до рідної садиби.

– Я п’яним за кермом не їжджу, – пояснює колишній спортсмен, тренер із дзюдо Віктор Калінчик. – Таке в мене правило.

Удома Віктор відчув, що тверезіє, то й вирішив зайти до сусіднього генделика, аби підправити здоров’я. Там він зустрів знайомого, з яким на той час був ще й Марк Сидоренко.

Чоловіки хильнули оковитої і, як розповідає Калінчик, після того сіли в іномарку, якою приїхав Сидоренко. Вони подалися до нічного магазину, біля якого просиділи майже до ранку.

Уранці ще двоє їхніх товаришів, які дали сто п’ятдесят гривень на заправку машини, попросили, аби їх підкинули до траси, де вони збиралися пересісти на маршрутку. Проте Сидоренко туди їх не довіз, а висадив на повороті дороги до Каменя-Каширського.

– У цей час я вже дрімав, сидячи на передньому сидінні, – пригадує Віктор Калінчик.

Натомість Марк Сидоренко завернув на територію підприємства, де працює його знайомий. Останнього на роботі не було.

– Ця невеличка фірма розташована неподалік від автошляху, де через кілька хвилин трапилася дорожня пригода, – каже Калінчик. – Він вийшов з машини, а я залишився дрімати на передньому сидінні.

Щойно Марк знову всівся за кермо, вони рушили далі. Зі слів Віктора Калінчика, він був сонний, тому й не второпав, як за мить вони опинилися поза дорогою.

– Я почув потужний удар, мене відкинуло, і я добряче вдарився правим боком у бардачок, – пояснює Віктор.

До речі, на його тілі так і залишився слід від того удару. Той слід згодом перетворився на здоровенний синець. Коли ж чоловік лупнувся головою вдруге, то на мить відключився. Щойно оговтався, побачив, що автівка залетіла у доволі глибоку яму збоку від траси.

Заднє скло вилетіло, а праворуч на дверцятах спрацювали подушки безпеки. Трохи пововтузившись у салоні, Калінчик виліз із машини через вибите заднє вікно, оскільки усі дверцята іномарки залишалися замкнутими.

– Нічого не розуміючи від шоку, я відчув сильний біль, тому вирішив іти в лікарню, – згадує чоловік.

Ковельські правоохоронці, які прибули на місце події, оглянули все довкола. Зробили потрібні заміри, опитали свідків та зібрали відбитки пальців. Саме останніх пізніше і не виявилося у справі. Як твердить Калінчик, залишилися лишень потожирові сліди, до речі, достеменно невідомо чиї (вони можуть зберігатися на поверхнях упродовж двох років).

Наразі ж звинувачення у скоєнні цієї дорожньо-транспортної пригоди висунули Віктору Калінчику, не з’ясовуючи, хто насправді був за кермом. Розслідували справу в області та й повірили, що це був Калінчик. І баста! Підставою для цього стало, ймовірно, пояснення Марка Сидоренка, який заявив, що не він керував машиною. Коли ж повірити у таку версію, то важко зрозуміти, чому раптом Марк передав кермо чужої автівки малознайомому чоловікові, який, до речі, теж був у стані сильного алкогольного сп’яніння. Відомо, що іномарка належить Сидоренковим родичам з Луганщини, які поїхали на заробітки до Польщі. До того ж, Марк Сидоренко банально не встигав пересісти на заднє сидіння. Та ще й задрімати! Адже лишень за триста метрів до місця аварії він абсолютно несонний заїжджав до знайомих на маленьку фірму.

Проте дізнатися про ситуацію безпосередньо у Марка Сидоренка нам так і не вдалося. Він не бере слухавку і вже двічі не з’являється до суду, де його хочуть допитати у справі. Цікаво, чому він собі таке дозволяє?

Напевне, тому, що цей чоловік раніше був депутатом Ковельської районної ради. Подейкують, що він тісно співпрацював із правоохоронцями, яким свого часу навіть активно допомагав ловити злочинців! Допомагав, бо інформував і підставляв?

На нещодавніх виборах Марк теж балотувався, однак не пройшов. Втім, зв’язків із правоохоронними структурами про всяк випадок не поривав.

Бо як ще зрозуміти той факт, що міліціонери кудись поділи усі виявлені в машині сліди? Наприклад, немає їх на ключі запалювання. Та й поряд із тією трасою, неподалік від місця наїзду, розташовані різні об’єкти, де встановлено камери спостереження. Однак усі ці камери раптом саме тієї миті перестали працювати.

Натомість до суду через два з половиною місяці привели нового свідка, який начебто бачив дорожньо-транспортну пригоду. Чоловіка замаскували надійно, вдягнувши у шолом та глухий комбінезон. Так він і розповідав про автопригоду й про те, що буцімто Віктор Калінчик був за кермом автівки. Цікаво, що перебував чоловік у такому місці, звідки не міг бачити салону іномарки. Тим більше, що з боку, де стояв свідок, усі вікна були закриті подушками безпеки. Певне, це несуттєві дрібниці?!

Одне слово, видно, що правоохоронці трудилися і шукали будь-які підстави, аби довести свою версію. Не будуть же вони підставляти власного інформатора!

А родина загиблого військового пенсіонера не може оговтатися від втрати. Найбільше людей дратує, що винуватець смерті їхнього батька й чоловіка навіть не збирається за це відповідати.

Олена МОРОЗ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Ковель Показати IP 16 Лютого 2016 06:31
От тому треба міняти всіх мусорів і суддів. Інакше буде все так,як в росії. Так таке сплошь и рядом.
Юрист Показати IP 16 Лютого 2016 09:30
Хочуть "відбілити" винуватця ДТП, який позбавив життя людини та щей втік з місця пригоди.
От і маєш.. Показати IP 16 Лютого 2016 11:32
С*ка система не змінилася, муса*а як були піда*расами, так і осталися, судді як були шлюх*ми так і лишилися, чиновники як підставляли свою с*аку за гроші так і підставляють ..... Але нічого...., ще зійде сонце над Україною, виженемо москаля і візьмемося за Петю і Ко.
Знаючий Показати IP 16 Лютого 2016 12:15
Калінчика треба судити. Він був за кермом автомобіля під час дтп.
Знаючому Показати IP 16 Лютого 2016 13:40
а ну ж бо поясни як у людини що була за кермом як ти кажеш з правої сторони забій на всю праву сторону і зафіксований а у другого нічого що ви мелите чи той напівдепутат з сепарами і вам пробашляв нічого час покаже хто е хто і буде ваш полу покер на нарах а не на сесії!!! стукач!!!!
Анонім до Знаючому Показати IP 16 Лютого 2016 23:19
Стаття написана зі слів Калінчика. Цікаво звідки ти знаєш деталі справи?
Анонім до Анонім Показати IP 17 Лютого 2016 19:03
Можу сказати, що слідство велося зі слів Сідоренка.
Знаючому до Знаючому Показати IP 17 Лютого 2016 22:41
в одного забій з правої сторони (за кермом не міг сидіти), у другого взагалі ніяких забоїв (ну взагалі не міг і близько бути біля керма), то хто ж тоді? А ну давайте розкажіть, коли там по графіку буде висунута нова теорія про 3-ю особу? Га? Ще поки і так є чим потягнути "кота за я..ця"? А власник авто не може своє забрати, поки справу закриють то і забирати вже нічого буде, згниє на штрафмайданчику.
Випадковий свідок Показати IP 16 Лютого 2016 13:48
Сидоренка треба судити. Він був за кермом автомобіля під час дтп. Я сам це бачив. І всім це відомо. Особливо нашій доблесній поліції.
Свідку до Випадковий свідок Показати IP 16 Лютого 2016 23:16
Дай свідчення в суді. Не ту людину можуть засудити.
test Показати IP 16 Лютого 2016 16:06
test
ковельчанин Показати IP 16 Лютого 2016 23:56
всі такі обізнані всі все знають всі мєнти пі*ераси всі судді ш*юхи от тільки ви тут всі сидите і гімном обсираєте, ну якщо ти "герой" сраний бачив і знаєш то чого ж ти не в тих мусарів і пояснення не даєш. чого не підеш до тих суддів і не даси свідчення вони хоч які не є та роблять свою роботу а ти ?????????????????? а ми тут лише звикли гімно місити і думати а сонце зійде а сонце зійде. Мене наші мєнти забирали зі сходу повірте якби їхня воля вони б таких засранців перестриляли та нажаль тут таких як калініч чи сідоренко півковеля. а почати потрібно стріляти таке бидло як Ви, бо хто б що не робив ви тільки обс*раєте
Я до ковельчанина Показати IP 17 Лютого 2016 02:02
Респект тобі,правду говориш))
Волинянин Показати IP 17 Лютого 2016 15:58
гімном можна кожного обкладати із нас, залежить від того хто кому не вгодив. Захищати мєнтів чи бандюків це поняття загальне, бо і серед мєнтів є багато бандюків. Діло в системі, яка не може з двох чоловіків, які стверджують що знаходились в авто, оприділити водія який скоїв злочин. Ганьба!
Анонім Показати IP 17 Лютого 2016 16:33
Сидоренка часто бачили готовим за кермом, а Калінчик ніколи за кермо п'яний не сідає і це знають навіть і наші правоохоронці.
Палестинец до Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 20:29
Ну кто же он такой етот Сидоренко,фамилия и имя изменены?Говорят ето Марио?
голіцин Показати IP 17 Лютого 2016 17:05
То ж там аферист Лапін-шмапін все рішає в ковелі - хай вирішить і цю проблему. Чого напрягатись?
Ковельчанин Показати IP 17 Лютого 2016 17:08
Те що Сидоренка відмазали відомо усім .Ганьба таким "мєнтам"!!! А як же вони проходили люстрацію???
Житель Ковеля Показати IP 17 Лютого 2016 18:30
Систему треба міняти, нашим поліціянтам немає різниці хто "сяде" чи Сідоренко чи Калінчик. Їм хто платить, того і відмазують.А для багатьох ковельчан не таємниця те, що Сідоренко є мєнтовський стукач. Біда лише рідні загиблого.
сусід Показати IP 17 Лютого 2016 18:32
Статейка явно замовлена обвинуваченим, чого ж він мовчав поки йшло слідство, а заговорив коли справа йде до вироку?
Ще один сусід до сусід Показати IP 17 Лютого 2016 19:08
А ви звідки знаєте, що він мовчав поки йшло слідство? Вам аби когось обісрати у самого мабуть теж рильце в пушку?
Ще один сусід. до сусід Показати IP 17 Лютого 2016 19:10
У нашому районі(Ватутіна) знають люди що за кермом був Сидоренко.
Випадковий свідок Показати IP 17 Лютого 2016 19:28
А чому поліція тільки Сидоренка покази взяла до уваги, а Калінчика проігнорувала? Це так у нас все чесно???
військовий Показати IP 17 Лютого 2016 20:00
так завжди всі все знають але всі мовчять.так хай вся ватутіна і де до мусарів
Читач Показати IP 17 Лютого 2016 20:28
А чому слідчі відмазали Сідоренка? Мабуть бояться, що коли його посадять, то залишаться вони без свого інформатора.
Петруччо Показати IP 17 Лютого 2016 20:30
Интересно,а кто он етот Сидоренко?
Марсік Показати IP 17 Лютого 2016 20:43
Видно, що в написанні статті брала участь лише одна сторона, виходить всім іншим пофіг? Чи усі так довіряють нашій "доблесній міліції" і чекають покі закриють справу? Сам запитав сам і відповім: в теперішньому світі і собі не завжди мошеш довіряти. P.S. не захищаю ні одну зі сторін, висловлюю свою думку з власного досвіду
Кивельчанин до Марсік Показати IP 17 Лютого 2016 22:09
друга сторона проігнорувала, так само як і ігнорує суд, не з'являючись туди.
Юрист Показати IP 19 Лютого 2016 13:00
Повірте, слідство у всьому розбиреться. Зараз не ті часи. А журналіста легко замовити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus