USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Стрєлков з російської тюрми проситься воювати в Україні

11 Квітня 2024 22:39
Засуджений у Росії за заклики до екстремізму колишній лідер донецьких бойовиків «ДНР» Ігор Стрєлков (Гіркін) просить відправити його на війну в Україну.

Про це пише Українська правда з посиланням на російську службу «Радіо Свобода», РБК.

Стрєлков намагається оскаржити свій вирок. Його адвокат Ігор Молохов повідомив, що до апеляційної скарги додано згоду однієї з військових частин російської армії на тимчасово окупованому українському Донбасі прийняти Стрєлкова на посаду командира взводу.

Наявність документа підтверджує дружина Стрєлкова Мирослава Регінська. За її словами, він був отриманий ще в січні.

Закон забороняє засудженим за «екстремістськими» статтями укладати контракти на військову службу. Однак адвокати Стрєлкова вбачають для нього таку правову можливість, якщо суд апеляційної інстанції скасує вирок, чого домагається захист.

Читати ще: У Росії Гіркіна посадили на чотири роки

Стрєлков також міг би повернутися «в стрій», якщо керівник РФ підпише указ про його помилування і зняття судимості, зазначає «Радіо Свобода».

Судове засідання за апеляцією Стрєлкова призначено на 15 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 12 Квітня 2024 07:37
А ВИ ЧУЛИ,ЩО ПУТІН ПОМЕР,А СТРЄЛКОВ-ГІРКІН ПОВІСИВСЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus