USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Росії затримали Стрєлкова-Гіркіна

21 Липня 2023 16:40
Російські ЗМІ повідомляють, що силовики затримали активного прихильника війни проти України і критика влади РФ Ігоря Стрєлкова (справжнє прізвище Гіркін), який став відомим після 2014 року.

Про це повідомляють РБК і дружина Стрєлкова в його Телеграм-каналі.

У п’ятницю, 21 липня, співробітники правоохоронних органів затримали Ігоря Стрєлкова, розповіли РБК два джерела в правоохоронних органах і підтвердив адвокат Стрєлкова.

Повідомляють, що силовики забрали Стрєлкова з дому близько опівдні. У його квартирі співробітники Слідчого комітету проводять обшук.

За попередніми даними, затримання здійснювали за заявою колишнього найманця групи «Вагнер».

За даними ще одного співрозмовника РБК у правоохоронних органах, розслідування веде не Слідчий комітет, а ФСБ.

У Telegram Стрєлкова з’явилося повідомлення його дружини Мирослави Регінської. Вона повідомила, що не була вдома, коли туди приїхали представники Слідчого комітету. Зі слів консьєржа, Стрєлкова вивели з дому під руки.

«Від друзів мені вдалося з’ясувати, що моєму чоловікові висунуто звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм)», – написала вона.

20 липня Стрєлков у своєму Telegram-каналі написав, що найманцям групи «Вагнер» нема чим хвалитися: втрати у війні проти України – «в 3/4 особового складу (з 78 тисяч – убито 22 + 40 тисяч поранених)». Перед цим він називав зрадниками тих найманців, які залишилися з Євгеном Пригожиним після заколоту, і виступав за покарання заколотників.

Читати ще: В Україні за кілька місяців загинули до 20 000 засуджених з ПВК «Вагнер», – британська розвідка

18 липня Стрєлков у своєму Телеграмі образив Володимира Путіна, написавши, що «23 роки на чолі країни перебувала нікчема, яка зуміла «пустити пил у вічі» значній частині населення», і хоча він зараз – «останній острівець легітимності та стійкості держави», але «ще 6 років при владі цього боягузливого нездари країна не витримає».

На думку Стрєлкова, Путіну слід «забезпечити передачу влади комусь по-справжньому дієздатному і відповідальному».
Ігор Гіркін-«Стрєлков» – колишній ФСБшник, який у 2014 році брав активну участь у боях за Слов’янськ і в захопленні влади в Донецьку. Він яро підтримує війну, але критикує військово-політичне керівництво. 1 квітня 2023 року Гіркін-Стрєлков разом із Павлом Губарєвим і Максимом Калашниковим створив «Клуб розсерджених патріотів».

18 липня телеграм-канал «Осторожно, новости» повідомив, що в Росії звинуватили в дискредитації російської армії соратника «Стрєлкова» – полковника у відставці Володимира Квачкова, який теж активно підтримує війну в Україні, але критикує чинну російську владу і керівництво міністерства оборони.

Стрєлков назвав справу проти Квачкова «знущанням над законом, правосуддям і здоровим глуздом» на тлі того, що після заколоту Євгена Пригожина ніхто так і не відповів за вбивство вагнерівцями російських льотчиків.

Сам Стрєлков заочно засуджений окружним судом Гааги до довічного ув’язнення. Його було визнано винуватцем аварії малайзійського Boeing у серпні 2014 року. Суд заявив, що Ігор Гіркін та двоє його підлеглих «винні у вбивстві 298 разів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus