USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Студентам ВНУ світять євроатлантичні орієнтири. ВІДЕО

1 Вересня 2008 09:50
Навчальний рік у студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки розпочався раніше від спудеїв інших вишів краю. Урочистості з нагоди інавгурації першокурсників відбулися 31 серпня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, духовенства, а також гості із Республіки Польща. Керівником урочистостей виступив ректор ВНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан. Він привітав усіх першокурсників зі святом та запросив до дружньої університетської сім’ї.
 
До привітань приєднався член Наглядової Ради ВНУ Микола Жулинський. Він переконаний, що ВНУ – один із тих закладів, які мають майбутнє не тільки на всеукраїнському рівні, а й на світовому. Для цього він повинен, вважає пан Жулинський, постійно розвиватися та не бути чужим різноманітним інноваціям. Єпископ Волинський та Луцький Михаїл побажав студентам працьовитості та доброї науки, а викладачам – терпіння до студентів.
 
Після привітань студент першого курсу Андрій Максим’юк оголосив присягу студентів. Після цього під бій барабанів спудеї святковою ходою рушили до історичного факультету. Вони поклали квіти біля пам’ятників Тарасу Шевченку, Лесі Українці та Михайлу Грушевському.
 
У корпусі №4 ВНУ відбулася церемонія посвяти у першокурсники. З цієї нагоди свої побажання висловили Луцький міський голова Богдан Шиба. Він запевнив, що по закінченню університету знання випускників будуть єдиним критерієм для роботодавців. Тому керманич міста побажав наснаги у їх здобутті. Заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук додав: «Життя важке, і сьогодні варто розраховувати лише на наші знання».
 
Заступник голови Волинської облради Володимир Банада вказав першокурсникам на євроатлантичні орієнтири, в напрямку яких рухається Україна. Він побажав і студентам наслідувати їх, оскільки за європейською співпрацею – майбутнє нашої держави. Цю думку продовжив у інавгураційній лекції Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик. «Як сусіди, ми потрібні один одному для забезпечення політики безпеки», – наголосив він.
 
Після привітань та багатьох настанов відбулася найголовніша подія – посвята першокурсників у студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки. Кожен факультет отримав побажання від своїх деканів та благословення від ректора університету Ігоря Коцана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Vito Показати IP 1 Вересня 2008 16:49
Цікаво підібрано місце для колективного фото. Враження, що це в "Родовід банку" чи у "Фінансовій ініціативі" перший звоник. Але дивуватись не треба: університет ім. Лесі Українки, а перед центральним входом Тарас Шевченко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus