USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Студентки з Луцька побували в Польщі в рамках проєкту Erasmus+ «a (dancing) step into the future»

7 Серпня 2023 10:48
Студенти факультету культури та мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки стали учасниками проєкту Erasmus+ «a (dancing) step into the future». В рамках проєкту здобувачі освіти побували у Польщі, в місті Лодзь, де протягом 10 днів з 14 по 24 липня розвивали свої знання та навички, пов’язані з танцювальною терапією.

Про це повідомляє пресслужба ВНУ.

Організатори проєкту зазначають, 2022 рік увійшов в історію світу, коли світ повільно повертався до нормального життя після пандемії COVID-19, але сталася інша трагедія – вибух війни в Україні. Дотепер багато молодих людей відчувають тривогу та страх. У таких сильних стресових ситуаціях важко зберегти спокій та гармонію, тому в таких умовах реалізація проєкту сприяє роботі з молодими людьми.

Університет Лесі Українки у Польщі представляли четверо студенток-хореографинь 2, 3 і 4 курсів - Валентина Пришко, Анастасія Антонюк, Вікторія Працонь та Богдана Пилипака. Після приїзду на Батьківщину представниця делегації Анастасія Антонюк поділилися враженнями від поїздки з ректором Університету Анатолієм Цьосем та деканом факультету культури та мистецтв Віталієм Охманюком.
За словами студентки, вона вперше брала участь у такому проєкті та отримала дуже багато позитивних емоцій. «Мені дуже сподобалося, дуже нестандартний для мене проєкт. Радію, що змогла долучитися та дякую факультету та Університету за таку можливість», – сказала Анастасія Антонюк.

Читати ще: «Надання нашому вишу статусу університету дозволило людям орієнтуватися на Луцьк», – професорка ВНУ Маргарита Жуйкова

Хореографиня розповіла, що кожного дня учасники мали нагоду відвідати по 5 танцювальних майстер-класів, під час яких присутні створювали власні хореографічні композиції та організовували різноманітні соціальні заходи, спонукаючи людей танцювати та вчитися «випускати пар».

Кожен учасник міг вибрати для себе майстер-клас з улюбленим стилем танцю. Додатковою привабливістю для учасників, які мали знання сальси та бачати, стала можливість брати участь у заняттях з відомими інструкторами з Європи, серед яких: Вілмер і Марія, Данжер Родрігес Перес та Маріелькіс Ернандес, Джонні Васкес, Фредді Клан, Йої та Єніфер Лавін, Супер Маріо.

«Не було сумно, кожен день була програма. Ми робили все те, що ми любимо, все по нашому профілю. Це новий досвід, нові знання, нові вміння, пізнання самого себе», – каже учасниця проєкту.

Читати ще: ВНУ імені Лесі Українки розвиває співпрацю з Поморським університетом у Польщі

Крім цього, студентки з Луцька мали можливість познайомитися з новим містом, адже відвідували екскурсії, гуляли, відпочивали. Особливим викликом стало мовне питання, адже спікери, наставники та учасники спілкувалися польською та англійською, відтак Лесині хореографині могли відточити знання мов.

У комунікації також допомагала мова танцю. До проєкту долучилися хореографи з України, Румунії, Болгарії, Іспанії та Литви, а одним із завдань було створення спільної інтернаціональної композиції. Лучанки працювали з колегами з Латвії.
«Нам вдалося знайти спільну мову, потоваришувати. В результаті ми впоралися із завдання, поставили свій номер і навіть танцювали його в центрі Лодзю», – пригадує Анастасія.

Наприкінці свого перебування у Польщі Валентина Пришко, Анастасія Антонюк, Вікторія Працонь та Богдана Пилипака разом з іншими учасницями представляли свої країни, що теж переросло у цікаве дійство, адже дівчата готували спеціальний куточок, який репрезентує Україну, демонстрували народні танці та частували присутніх традиційними українськими стравами.

Прощальним акордом проєкту стало шоу-фестиваль, що справило неабияке враження на студенток.

«Світло, шоу, організація, номери... Для нас це приклад, як потрібно робити заходи. Ми були приємно вражені», – пригадує Анастасія.

Читати ще: Студент луцького вишу дебютував на міжнародній арені у збірній U-23 з баскетболу

Ректор Анатолій Цьось та декан Віталій Охманюк вислухали враження студентки від поїздки, а також обговорили можливі варіанти подальшої участі студентів у різноманітних проєктах, які б допомагали їхньому фаховому розвитку та дозволяли б впроваджувати набуті вміння та навички у професійній діяльності.

«Нехай таких проєктів буде більше. Ми зацікавлені, щоб наші студенти їздили за кордон і черпали нове для себе. Було б ідеально, якби застосовували набуті знання вдома. А ми будемо працювати над тим, щоб наші здобувачі освіти ставали учасниками міжнародних проєктів», – резюмував ректор.

На завершення зустрічі Анастасія Антонюк отримала подарунок від ректора – брендовану сувенірну продукцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Серпня 2023 15:30
piękne dziewczyny

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus