USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Студенти СНУ добивалися «тепла в унівєр» мітингом

1 Листопада 2017 13:51
Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки через холод в аудиторіях організували акцію протесту з вимогою пустити «тепло в унівєр». Працівники навчального закладу зі свого боку зазначають, що усі котельні вже запущено, а проблеми з опаленням виникли з об'єктивних причин і не з вини вишу.

Мітинг студентів, які вимагали належного опалювання аудиторних приміщень, відбувся в ранкову пору 1 листопада під стінами головного корпусу СНУ.

Директорка ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що проблема з опалюванням у корпусах вишу виникла не через їхню роботу, адже підприємство запустило всі котельні і жодних звернень від університету їм не надходило. Також вона додала, що основні звернення лучан до «Луцьктепла» пов’язані з виникненням проривів, необхідністю розповітрювання та налаштування окремих індивідуальних опалювальних пунктів.

Керівниця експлуатаційно-технічного відділу СНУ імені Лесі Українки Людмила Пайцун, своєю чергою, зазначила, що проблему з опаленням уже вирішено та всі котельні, від яких надходить опалення до навчальних корпусів, запущено. А затримка з надходженням тепла виникла оскільки перед стартом опалювального сезону виявили, що деяке обладнання котелень вийшло з ладу, це, зокрема, перетворювачі тиску та температури. Також час відібрала й закупівля їх через оголошення конкурсу на ProZorro.

Окрім того, оскільки деякі корпуси університету опалюються не через «Луцьктепло», щодо них ситуацію ускладнили змінені вимоги від ПАТ «Волиньгаз».

На сьогодні затримка із забезпеченням достатньої температури в аудиторіях виникла вже через заповітрювання труб, але всі працівники університету долучилися до усунення цієї проблеми. Наразі у більшості аудиторій, у тому числі головного корпусу навчального закладу, як запевняють, уже тепло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Студентка Показати IP 1 Листопада 2017 16:23
В аудиторіях холодніше ніж на дворі. Руки просто відмерзають
ааа Показати IP 1 Листопада 2017 17:20
давно пора, а то всі терплять оті знущання над собою, в аудиторіях неможливо сидіти! а університет економить собі і розказує казочки(((
Студентка Показати IP 2 Листопада 2017 01:20
4 роки вчусь і так кожен рік! Хай не розказують що все запущено і тд. Пішли б самі там відсиділи 3-4 пари!! Немає сил терпіти, студенти хворіють , на парах ноги відмерзають. Понароблювали аудиторій в коридорі, наприклад 108-а. Там вітер гуляє! Або 402-404 це аудиторії які придатні для навчання? Стеля сипиться ,протікає, з вікон дує і як говориш пара з рота йде. Що нам робити не ходити на пари чи що? Просто неможливо зосередитись на навчанні коли одна думка як вийти на вулицю і ПОГРІТИСЬ бо на вулиці і коли 5 градусів то всеодно тепліше!
11111 Показати IP 3 Листопада 2017 11:20
Згідна зі всіма коментарями, за все навчання тобто за 5 років ніколи не було тепло, просто відмерзають кінцівки, постійно потрібно одягатися ніби відправляєшся в експедицію на Аляску, тому раджу попіклуватися про своє здоров*я, бо здоров*я вам точно не прибавиться, на своєму реальному прикладі вже відчула. А за ремонти, взагалі їх не має, хіба 7 поверх в лабораторному корпусі там ще він спостерігається. Ганьба всій верхівці університету...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus