USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Студенти Волинського національного мають шанс сісти на шию Пінчуку

24 Вересня 2008 17:36
Цьогоріч Волинський національний університет імені Лесі Українки став партнером стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра. UA» – першої в Україні приватної загальнонаціональної ініціативи з підтримки талановитої молоді. А це означає, що волинські спудеї отримали можливість вибороти право одержувати майже тисячу гривень на місяць від фонду одного із найбагатших українців, – повідомляють 24 вересня «Волинські Новини».
Участь у конкурсі можуть брати студенти 3-5 курсів денної форми навчання українських вишів IV рівня акредитації. Конкурсний добір Програми «Завтра.UA» стартує 1 жовтня. Для його приблизно чотирьохсот переможців, що визначаться у травні 2009-го, Фонд встановив новий розмір стипендії – 942 гривні на місяць протягом року, з урахуванням податку з доходів фізичних осіб.
Студентам надається можливість подавати документи до участі як через повноважних представників по контактам із Програмою у своїх навчальних закладах, так і самостійно в on-line режимі. Прийом документів та on-line реєстрація на сайті програми www.zavtra.in.ua проводяться з 1 по 31 жовтня 2008 року.
За словами адміністратора Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» Ірини Гуцал, перший варіант хороший тим, що волинські студенти, які пройдуть відбір у своєму виші, отримають 4 додаткові бали (зі 100 можливих).
Однак у цьому відборі є лімітована кількість претендентів на стипендії. Наразі для ВНУ вона становить 15 чоловік.
Якщо ж студенти подадуть свої документи через реєстрацію на сайті програми, то на них не поширюватимуться ці правила. Адже тут квот на учасників від одного закладу немає. Тому кількість спудеї ВНУ, які за відмінне навчання отримуватимуть гроші від Пінчука, залежатиме тільки від того, наскільки вони талановиті і як вони це представлять, – розповіла пані Гуцал.
Довідково:
За інформацією офіційного сайту ВНУ, цей проект у нашій країні функціонує вже третій рік. Цьогоріч він уже охоплює понад 50 вищих навчальних закладів. Головна мета «Завтра. UA» – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти держави.
Усі дії спрямовані на те, щоб талановита молодь знайшла гідне свого розумового та професійного рівня місце у різних сферах науки, економіки та суспільного життя країни і стала рушійною силою прогресивних змін в Україні.
Діяльність програми здійснюється за такими основними напрямами: виплата щомісячної стипендії протягом року (12 місяців), фінансова підтримка проектів стипендіатів, участь стипендіатів у спільних соціальних ініціативах, залучення стипендіатів до процесів визначення сценаріїв розвитку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus