USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дезінфекція та допомога з Китаю: посадовці прозвітували про ситуацію з коронавірусом на Волині

23 Березня 2020 13:38
Волинська область нарешті отримає тести на виявлення коронавірусу. Очікується теж поставка з літака, котрий прибув із Китаю. Водночас волинян закликають не нехтувати запровадженими заходами і дотримуватися карантину.

Про це йшлося 23 березня під час брифінгу щодо заходів із протидії коронавірусній інфекції у Волинській області.

Як зазначив керівник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк, якщо зараз населення дисципліновано виконає всі заходи, введені державою, у країні вистачить наявного обладнання, препаратів і ліжкомісць. Він закликав не відноситися скептично до прийнятих мір.

«Одне з основних питань – це захист медичних працівників, тому що в Італії 22% усіх медичних працівників захворіли на коронавірус», – сказав Ігор Ващенюк і додав, що розраховує на те, що регіону вдасться побороти загрозу з мінімальними втратами.

Він закликав волинян не звертатися без серйозної потреби до лікарень, а за потреби – телефонувати сімейному лікарю.

Ігор Ващенюк теж спростував інформацію про те, що медики з обласної інфекційної лікарні звільняються. Водночас зауважив, що очікується підвищення зарплатні лікарям і медсестрам.

Читайте також: На Волині – жодного хворого на коронавірус, – заступниця голови ОДА

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що, крім тестів на коронавірус, область отримає допомогу з Китаю.

«На сьогоднішній день узгоджуються кількість і що саме отримає Волинь із китайського літака, який прийшов», – сказала Тетяна Щербак.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад нагадав, що в місті Луцьку було зупинено весь громадський транспорт, а доїзд до місць роботи забезпечують комунальникам і медичним працівникам.

«Учора ми провели бесіду, зібрали списки людей, які працюють у закладах міста, але проживають за межами Луцька, розробили спільно з ОТГ графіки, маршрути. І завтра вже виходимо на фінішну пряму, аби кожен медик міг дістатися до робочого місця», – сказав Григорій Недопад.

Та додав, що перші експрес-тести місто отримало як благодійну допомогу.

Окрім того, з суботи в Луцьку працює техніка, яка дезінфікує вулиці, а комунальники дезінфікують теж під’їзди. Він зазначив, що сусідні громади можуть звертатися до міськради з проханням про забезпечення необхідними дезінфікуючими засобами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Янубляк Показати IP 23 Березня 2020 15:05
Коли будуть медзаклади забезпечені засобами захисту та чом у було кругом сказано що довіз медпрацівників буде організований за кошти міськради, а з них беруть гроші за проїзд?
Вчитель Показати IP 23 Березня 2020 16:19
Потрібно ще бути свідомими людьми, от я наприклад живу на 1 поверсі, ліфтом не користуюся, але по 10 разів на день дизинфікую людям ліфта,кнопки, свій підїзд,, бо накупила хлорки і роблю це з великим задоволенням. Думаю,що всі повинні таке роюити, а не надіятися на ЖЕКИ, сьогодні ніхто нікому нічого не винен
Ні до Вчитель Показати IP 23 Березня 2020 17:01
Я роблю так само, проте я не згідний що всі мають так робити - можуть, але не мають, нам винна влада і ЖЕКи, ОСББ, тому що останні отримують гроші за утримання будинків, а влада податки і в даний час вони разом мусять робити все щоб захистити людей інакше постають зовсім інші питання. Ви, як вчитель, не тому вчите - можливо заплатив і нічого за це не отримав це ваша наука, але не моя.
Історик Показати IP 23 Березня 2020 18:29
Наших сміливих до дурі людків налякають лише ШТРАФИ!!! Тьма пенсів тиняється вулицями без особливих потреб.. А якщо штрафонути 1 чи 2 і по ТБ показати?....
Вчителю Показати IP 23 Березня 2020 18:32
Просто у Китаї керує комуністична партія, а у нас колишні комсомольці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus