USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стипендії хочуть поділити на «соціальні» та «академічні»

30 Серпня 2016 22:45
Зміна системи фінансування стипендій з 2017 року не передбачає зміни розміру стипендіального фонду. Проте, їх пропонують поділити на соціальні та академічні.

Про це заявив заступник міністра фінансів України Сергій Марченко, - повідомляє Інтерфакс.

"Ми не будемо підтримувати ситуацію, коли підтримується сірість, і 75% студентів отримують стипендію просто тому, що вони навчаються. Це неправильно, просто смішно – ми утримуємо всіх студентів за рахунок кращих. Тому ми підтримуватимемо кращих, а стипендіальний фонд змінюватися не буде", - сказав Марченко на круглому столі у вівторок в Києві.

З його слів, Міністерство фінансів і Міністерство освіти і науки України обговорюють варіанти реформування системи виплати стипендій, щоб забезпечити ефективне використання наявних бюджетних коштів.

Марченко вважає, що має бути соціальна стипендія для студентів, яким необхідна матеріальна підтримка, і академічна стипендія, для тих студентів, які показують високі результати у навчанні.

Заступник міністра наголосив, що про зменшення загального стипендіального фонду не йдеться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
mad_man Показати IP 30 Серпня 2016 23:48
єдиний стимул для навчання забираєте.. ну-ну, побачимо, що з цього вийде прийдеться замість або після пар на роботу ходити і вся освітня система піде через дупу. молодці.
Лучанин до mad_man Показати IP 31 Серпня 2016 06:08
Я вчився без стіпухи і нічого - і вчитися і пару копійок заробити встигав. А стипендію у нас отримували глибоко посередні студіки, яких правдами/неправдивих "пропхнули" на державне місце
Студент Показати IP 31 Серпня 2016 00:09
АГА, УДАЧІ, пробували вже, так попробуйте ще раз, з студентами бавитись до добра не доводило нікого в нашій Країні
Анонім до Студент Показати IP 31 Серпня 2016 11:19
Студенти після побиття свої язики в д...и позапихали, а батьки за них розплачувались своїм життям.
Anonymous Показати IP 31 Серпня 2016 07:50
2004 рік - Майдан почали студенти, 2013 - студенти, 2016 - ну, ви. панове урядовці, розумієте....
ось до Anonymous Показати IP 31 Серпня 2016 09:27
Плодами революцій ніколи не користувались ті хто їх починав. Будете вкотре використані негідниками. Вчіть історію...
Anonymous до ось Показати IP 31 Серпня 2016 13:19
Бо пора РАЗ зробити правильну революцію - щоб владна верхівка надійно присіла за грати, а не втекла з держави з народними грошима, і не допустити до влади чергових олігархів та тих, хто мріє повернутися вдруге, втретє до корита! А то "люстрація" кричать, а як подивишся - так обличчя лишаються, змінюються посади! І люстрація потрібна ДО виборів, щоб "виборною посадою" не прикрилися "колишні". ТІЛЬКИ з приходом до влади НОВИХ людей (можна на посади в уряді і іноземців за контрактом взяти, тобто НЕ залежних від політичних ігрищ всередині держави людей, не володіючих тут бізнесом), в державі почнуться зміни на краще. МІНІСТР при Януковичі (котрого народ взагалі-то пробував ПРОГНАТИ з Майдану спочатку) - Президент після революції... А для чого її взагалі робили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus