USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Субсидія на оплату комуналки: хто цього року залишиться без допомоги

25 Липня 2023 07:36
Сім’ї, які витрачають на оплату комуналки понад 15% свого доходу, мають право отримувати житлову субсидію. Але через додаткові критерії, які враховують при наданні субсидії, отримати допомогу можуть не всі з них.

Про те, хто не зможе отримати субсидію на оплату комуналки 2023 року, пише ТСН.

Право на призначення житлової субсидії втрачають домогосподарства, які мають борги за оплату комунальних послуг за три місяці та більше, якщо такий борг перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Але у випадку, якщо сплата заборгованості підтверджена або ухвалений договір про її реструктуризацію, або вона оскаржена в судовому порядку, житлова субсидія може бути надана.

Субсидія також не призначається, якщо загальна площа квартири перевищує 130 кв. м та 230 кв. м у будинках.

Допомогу не можна буде отримати, якщо будь-який член сім’ї домогосподарства, який претендує на субсидію протягом року перед призначенням субсидії, здійснив купівлю або продаж товару на суму понад 50 тис. гривень.

Якщо людина має на депозитному банківському рахунку понад 100 тис. гривень або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 тис. гривень також субсидія не буде призначена.

Якщо заявник на субсидію має транспортний засіб, з року випуску якого пройшло менше ніж 5 років та/або більше одного транспортного засобу, з року випуску якого пройшло менш як 15 років, він не отримує субсидії. Мопед та причеп в такому випадку не належать до транспортних засобів.

Не призначать субсидію, якщо у складі сім’ї є повнолітні, що не працюють, які не мають статусу безробітного. Якщо є особи, які не сплачують ЄСВ протягом трьох місяців.

В Україні 2023 році проводитимуть масштабну перевірку одержувачів субсидій згідно з наказом № 190 Міністерства фінансів України.

Інформацію для посиленого варіанту моніторингу відповідних виплат відповідні інстанції отримають з чотирьох реєстрів:

– реєстр застрахованих осіб, яким керує Пенсійний фонд України,

– реєстр Міграційної служби,

– реєстр Державної податкової служби,

– реєстр актів цивільного стану громадян Міністерства юстиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus