USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Субсидії можуть монетизувати до кінця наступного опалювального сезону

21 Травня 2016 08:00
Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко вважає, що вже наприкінці наступного опалювального сезону може запрацювати нова система, заснована на принципі особистих рахунків.

Про це інформує Україна комунальна.

«В Україні - 5,5 мільйона субсидіантів. Вони мають бути верифіковані, отримавши особисті рахунки. Ми пропонуємо країні і суспільству подолати шлях, яким вже пройшли Польща, Литва, Латвія, які впровадили механізми енергоефективності й утричі зменшили енерговитрати», - підкреслив Геннадій Зубко.

«Механізм державної підтримки, який ми пропонуємо, діє за простим принципом: кожна людина, яка потребує субсидію - отримує захист від держави; а той, хто може сплачувати - отримує мотивацію забезпечити власну енергоефективність через компенсацію витрат від держави в розмірі 30% або 40%», - наголосив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Упродовж багатьох років люди не могли економити, оскільки, не маючи обліку, не маючи мотивації, не маючи підтримки від держави, вимушені були сплачувати те, що їм нараховували. Діюча система субсидій, забезпечивши людину компенсацією плати за комунальні послуги, також не мотивує заощаджувати. Людина не відчуває потребу економити, тим більше, витрачатися на енергоефективні заходи. Натомість зекономлені споживачем кошти, мають бути монетизовані й використані на енергоефективні заходи. Коли людина усвідомить, що зекономлена субсидія - це її власні кошти, які вона може використати, тоді в неї і з'явиться мотивація», - зауважив Геннадій Зубко.

На думку Віце-прем’єр-міністра, важливо встановити технічні рамки енергоефективності будівель, комерційного обліку тощо - те, що дозволить управляти споживанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олег Показати IP 21 Травня 2016 08:18
усе неясно як завжди!
Анатоль_ до Олег Показати IP 21 Травня 2016 12:31
Що неясно??? Усе ясно! Іде війна, людям трепа терпіти заради перемоги
А Показати IP 21 Травня 2016 09:56
А один вже на монетиризував на валютний мільярд замість кулі в лоб. Гади.
Сераховичі Показати IP 21 Травня 2016 12:14
А раніше не можна монетизувати? Чи це чергова "обіцянка"-а дурневі радість?
Вова Показати IP 21 Травня 2016 13:46
Брешуть і крадуть !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus