USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд надав доступ адвокату Тиводара до документів волинського УСБУ

9 Травня 2018 12:02
Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Олександр Костюкевич задовольнив клопотання захисту Олесандра Тиводара і надав тимчасовий доступ до документів з можливістю їх фотокопіювання, які знаходяться у володінні УСБУ у Волинській області і які, ймовірно, підтверджують наявність грубих порушень, допущених слідчого відділу УСБУ.

Захистом Олександра Тиводара досліджено, що прокурор прокуратури Волинської області Анатолій Семенюк двічі 21.06.2017 та 25.07.2017 незаконно з надуманих підстав змінював підслідність кримінального провадження, визначаючи його за слідчими слідчого відділу Управління СБУ в Закарпатській області.

Кожного разу з передачею матеріалів у м. Ужгород, туди ж відправлявся у відрядження начальник слідчого відділу Управління СБУ у Волинській області Олександр Хитрик у супроводі ще одного слідчого:

- на термін 3 доби з 22.06.2017 по 24.06.2017;

- на термін 4 доби з 26.07.2017 по 29.07.2017.

Цим та іншим протиправним діям прокурора Анатолія Семенюка було надано правову оцінку слідчим суддею Ківерцівського районного суду та відведено його 17.04.2018 від процесуального керівництва у так званій «справі Тиводара», за наслідками розгляду заяви Олександра Тиводара про відвід групи прокурорів у кримінальному провадженні.

З метою одержання додаткових доказів на підтвердження виявлених порушень, захисник Вадим Матвіїв звернувся до очільника УСБУ у Волинській області Юрія Фелонюка із запитом про надання копій розпоряджень, з яких вбачається мета відрядження слідчих у м. Ужгород у терміни, які співпадали з термінами, на які змінювалася підслідність справи. Проте, останній відмовив у наданні копій запитуваних документів. Не виключено, що мотивом такої відмови є створення захисту перешкод у здобутті доказів, які спростовують вину Олександра Тиводара та підтверджують наявність грубих порушень, допущених представниками сторони обвинувачення.

У зв’язку з цим, захисник Вадим Матвіїв звернувся до суду з клопотанням про надання йому тимчасового доступу до запитуваних документів у частині, що стосується означених вище відряджень.

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Олександр Костюкевич задовольнив дане клопотання та надав тимчасовий доступ до документів з можливістю їх фотокопіювання, які знаходяться у володінні УСБУ у Волинській області. При цьому, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів, слідчий суддя за клопотанням захисника має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку в приміщенні УСБУ у Волинській області, з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Захисник прокометував, що уже запропонував Юрію Фелонюку добровільно виконати ухвалу та має сподівання, що не доведеться вдаватися до крайніх заходів у вигляді обшуку.

Також адвокат повідомив, що порушення Юрієм Фелонюком строків надання відповіді на адвокатські запити є системним. У зв'язку з цим у Раді адвокатів Волинської області розглядається питання про притягнення останнього до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 212-3 КУпАП. А через небажання генерал-майора давати пояснення уповноваженому представнику ради адвокатів, окремі матеріали скеровані на адресу очільника СБУ Василя Грицака для реагування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus