USD 39.90 40.25
  • USD 39.90 40.25
  • EUR 40.00 40.25
  • PLN 9.86 10.04

Суд ООН розпочне слухання у справі України проти Росії вже завтра

5 Березня 2017 23:31
У понеділок, 6 березня, у Міжнародному суді ООН відбудеться засідання за позовом про порушення Росією положень Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Рішення Суду зобов'язати Росію припинити дискримінацію українців і кримських татар, а також припинити підтримку терористів на Донбасі РФ поставить перед дилемою: або припинити свою протиправну поведінку, або остаточно перетворитися на країну, з якою ніхто не буде мати справи", - заявив Зеркаль.

Вона також нагадала, що захист життя і прав людей, які піддаються дискримінації в окупованому Криму і страждають від підтримуваного Росією тероризму на Донбасі є головним мотивом звернення України до Міжнародного суду ООН.

"Справжня одиниця виміру в цій справі - життя кожної окремої людини, яка страждає від обстрілу або безпідставних обшуків і викрадень", - додала заступник голови МЗС України.

Зеркаль також наголосила, що людська гідність є найвищою цінністю.

За її словами, слухання будуть проходить протягом чотирьох днів і будуть транслюватися онлайн. "Дивіться і тримайте кулаки. Ваша підтримка дуже важлива", - написала вона.

Нагадаємо, 16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Міжнародний суд ООН в Гаазі. Україна вимагає від Росії припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі і відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus