USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна подасть на Іран в Міжнародний суд ООН через збитий Boeing

18 Травня 2020 08:15
Україна може подати позов до Міжнародного суду ООН, якщо переговори з Іраном про катастрофу «Боїнга» «МАУ», збитого ППО Корпусу вартових Ісламський революції, зайдуть в безвихідь.

«Якщо переговори зайдуть в безвихідь, то ми будемо змушені звертатися до міжнародних арбітражів, зокрема в Міжнародний суд ООН», – повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Україна готова виступити єдиним фронтом з Канадою, Великобританією, Швейцарією і Афганістаном, громадяни яких теж загинули в авіакатастрофі під Тегераном.

Заступник міністра уточнив, що мова йде про декілька треків переговорів:

– про об’єктивне і неупереджене розслідування обставин атаки на цивільний борт;

– про гарантії недопущення подібних інцидентів у майбутньому;

– про компенсацію родичам жертв катастрофи, авіакомпанії «МАУ» і державі Україна;

– про технічне розслідування, зокрема, про розшифровку даних з бортових самописців.

«Є відповідний орган в системі державного управління України, відповідальний за технічне розслідування. Представники цього органу кілька разів були в Ірані, брали участь в певних попередніх етапах цього розслідування. Воно рухається, поки не настільки швидко, як хотілося б. Зокрема, в цій площині лежить зчитування і розшифровка так званих «чорних скриньок», – пояснив Єнін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus