USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд скасував заборону на серіал «Свати»

27 Березня 2019 14:44
Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною заборону на в’їзд в Україну актора Федора Добронравова та анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів за його участі, зокрема серіалу «Свати».

Про це 27 березня повідомляє прес-служба суду, пише Українська правда.

Таким чином суд задовольнив позов ТОВ «Телерадіокомпанія студія 1+1» та ТОВ «Кіноквартал».

«Суд визнав протиправними дії Служби безпеки щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну громадянину Російської Федерації Федору Добронравову та визнав протиправною та скасував відповідну постанову СБУ», – йдеться в ухвалі.

Також суд визнав протиправними дії СБУ щодо звернення до Міністерства культури про внесення Добронравова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Суд визнав протиправним та скасував наказ Мінкульту та наказ Державного агентства з питань кіно про «анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів».

У суді стверджують, що проаналізували зміст довідки, яку підготували в СБУ, і встановили, що вона «була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обґрунтувань».

Таким чином всі рішення, прийняті на підставі зазначеної довідки, суд визнав необгрунтованими, протиправними й скасував їх.

Відзначимо, що рішення, про заборону на прокат «Сватів», приймалося на основі рішення Мінкульту, яке опиралося на довідку СБУ, але після ухвали суду заборону на трансляцію серіалу скасовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus