USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд скасував закриття справи проти «Юри Єнакієвського»

13 Жовтня 2017 22:22
Верховний суд України задовольнив клопотання Генеральної прокуратури щодо перегляду рішення суду про закриття кримінального провадження стосовно соратника екс-президента України Віктора Януковича Юрія Іванющенка.

Як повідомили у Генпрокуратурі, Верховний суд скасував рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 січня 2017 року, ухвалене на користь Іванющенка, відомого як Юра Єнакієвський.

Наразі матеріали справи направлено на новий судовий розгляд до суду апеляційної інстанції. Мова йде про апеляцію на рішення Солом'янського районного суду м. Києва від 27 січня 2016 року про безпідставне закриття кримінального провадження стосовно підозрюваного Іванющенка.

Слідство підозрює Іванющенка у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статей - позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що 28 лютого 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Верховний суд закрив всі кримінальні провадження щодо Іванющенка.

Юрій Іванющенко, його партнер Іван Аврамов та директор ринку 7-й кілометр Олег Гресь підозрюються у справі про незаконне відчуження частини акцій 7-го кілометра в Одесі.

Генеральна прокуратура у вересні 2016 року оголосила їм про підозру в організації вимагання чужого майна за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки для потерпілих та організації підробки офіційного документа, тобто скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus