USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Юра Єнакієвський намагається розблокувати 2 млрд грн, вивезених з України

13 Вересня 2018 08:59
Один з найближчих соратників президента-втікача Януковича Юрій Іванющенко намагається розморозити нерухомість і свої рахунки у Швейцарії. А всього в екс-регіонала аж 72 мільйони франків заморожених коштів, що еквівалентно більше ніж 2 мільярдам гривень.

Про це повідомляє канал 24 з посиланням на німецьке видання DW.

Це все кошти, незаконно виведені з України. Зняти арешт зможуть лише тоді, коли Україна завершить розслідування його справи або для цього буде рішення суду. Однак раніше Швейцарія обіцяла повернути ці кошти в держбюджет, якщо українські правоохоронці доведуть їхнє незаконне походження.

Крім того, Іванющенко у Швейцарії має ще й нерухомість. У 2012-ому фірма, половиною якої володіє бізнесмен, купила бізнес-центр у Цюріху за майже 20 мільйонів євро. За два роки майно арештували. Аби все ж отримати свої активи, Іванющенко нібито продав свою частку партнеру по фірмі. Майже 7 мільйонів франків офшорна фірма його дружини таки отримала, але згодом операцію визнали незаконною. І арешт з рахунків не зняли. Адвокати і досі вимагають їх розблокувати.

Олігарх відомий за прізвиськом Юра Єнакієвський, сім років був депутатом від "Партії регіонів" у Верховній Раді. У парламенті з'являвся рідко. Його називали одним з найвпливовіших людей країни. У 2014-ому потрапив під санкції США, Євросоюзу та Швейцарії як людина з оточення Януковича. Утім, минулого року зі списків його виключили. Європейський суд визнав це рішення безпідставним. Зараз олігарх живе з дружиною і сином в Монако.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Після Показати IP 13 Вересня 2018 14:05
2014 року ше появились Петя Липецкий ,Вітя Іловайський . та Стьопа Дебальцевський.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus