USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд відмовив Насірову у судмедекспертизі та відводі судді

6 Березня 2017 15:46
Захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова відмовили у проведенні судово-медичної експертизи.

Відповідне рішення ухвалив Солом'янський райсуд Києва, інформує «РБК-Україна».

«Проаналізувавши висновок Національного наукового центру Інституту кардіології імені академіка М.Д. Стражеска, а також доповнення до нього, вбачається, що стан здоров'я підозрюваного Насірова не є таким, що унеможливлює участь підозрюваного під час розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - наголосив суддя.

У суді також зазначили, що сторона захисту не надала належних доказів, які б свідчили про необхідність проведення такої експертизи.

Зазначимо, що за словами представників захисту Насірова, які виступали за проведення цієї експертизи, судмедексперти повинні були встановити, які саме хвороби має Насіров, чи може від перебувати у залі під час судових засідань, відповідно до його стану здоров'я, а також, чи може він брати участь у процесальних діях.

При цьому, як стверджують адвокати, ця експертиза потрібна для того, щоб підтвердити законність подальших рішень щодо Насірова.

Тим часом під час розгляду цього клопотання сторона обвинувачення зауважила, що адвокати своїм проханням про призначення судмедекспертизи хочуть навмисне затягнути справу. Адже, за її словами, лікарі так і не змогли назвати остаточний діагноз Насірова. Таким чином члени Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не мають сумнівів у тому, що керівник ДФС може й надалі брати участь у судових засіданнях.

Як інформує Gazeta.ua, раніше суд відмовив захисту Насірова у відводі судді. Відповідне рішення оголосила суддя Олена Букіна.

«Суд постановив: у задоволенні клопотання захисту про відвід судді Солом'янського районного суду міста Києва Бобровника відмовити», - оголосила Букіна.

Підстав для задоволення заяви захисту суд не побачив.

Нагадаємо, голову Державної фіскальної служби Романа Насірова звинувачують у співпраці з нардепом-втікачем Олександром Онищенком. Підозрюють, що він завдав збитків державі у 2 млрд грн.

Підозру про злочин йому оголошували у клініці "Феофанія". Тоді лікарі заявили, що в Насірова інфаркт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus