USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Суд відмовився поновити Шокіна на посаді генпрокурора

24 Жовтня 2019 14:16
Касаційна адміністративна палата Верховного Суду України відмовила колишньому генпрокурору Віктору Шокіну в поновленні на посаді. Таке рішення було прийняте в четвер, 24 жовтня, повідомляють Українські новини.

Отже, Верховний Суд відмовив Шокіну в перегляді рішення Вищого адміністративного суду, який відмовився поновити його на посаді Генерального прокурора.

У той же час повідомляється, що Шокін просить Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнати незаконним його звільнення з посади Генпрокурора. Позов був поданий ще 25 жовтня 2017 року. Відповідачем є держава Україна.

Справа в ЄСПЛ перебуває на стадії комунікації. При цьому в листі не зазначено, яку компенсацію від України вимагає Шокін.

2 вересня Шокін через свого представника звернувся до Верховного Суду із заявою про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Вищого адміністративного суду, який відмовився розглядати його позов про поновлення на посаді.

6 вересня Верховний Суд відкрив провадження за позовом Шокіна до президента, Верховної Ради про визнання незаконними і скасування рішень про його звільнення.

Як повідомлялося, у 2017 році Шокін подав позов до Вищого адміністративного суду про поновлення на посаді у зв'язку з отриманням інформації про підкуп депутатів Верховної Ради, які голосували за схвалення звільнення його з посади.

29 березня 2016 року Верховна Рада схвалила звільнення Шокіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 24 Жовтня 2019 15:00
а що це за стаття за старого забутого маразматика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus