USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Розпочався суд над бійцями 51 бригади

1 Серпня 2014 12:11
Розпочався суд над бійцями 51 бригади, - про це повідомив культурний діяч Сергій Шишкін у соцмережі.

«Зателефонував щойно з Запоріжжя Taras Bilka! Суд щодо 51 в Жовтневому районному суді. Люди пікетують. Прийшла Самооборона. Народ підтягується. Знімають багато центральних каналів! Слава Україні і Героям 51!», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 42 військовослужбовці 51 окремої механізованої бригади перетнули кордон з Росією. Офіцер 51 бригади заявив, що це не дезертирство, і на бік ворога ніхто не переходив.

Своєю чергою, журналіст Роман Бочкала написав на своїй сторінці в мережі, що хлопцям 51 бригади пред'явили підозри у вчиненні злочину, передбаченого статті 409 Кримінального кодексу України.

«До цього бійці перебували в статусі свідків. Прокурору незрозуміло, чому наші військовослужбовці залишили свої бойові позиції. Бійці запевняють, що були змушені це зробити. Залишилися з одними автоматами проти мінометів і градів. Також їх звинувачують у контактуванні з ФСБ. Разом з тим, хлопці розповіли про період свого перебування в Росії і про те, як вони повернулися в Україну», - пише журналіст.

Також він додає, що зі слів хлопців, у Ростовській області їх тримали в якомусь ангарі. Приводили російських журналістів - ті задавали провокаційні питання, але наші не відповідали. Вмовляли залишитися біженцями. Хлопці навідріз відмовилися.

«Взявши це до уваги, а також розуміючи, що всі полонені родом із Західної України, росіяни зрозуміли - кіна не буде. Після цього прикордонники РФ доставили українських військових на міжнародний пункт пропуску Матвєєв Курган - Успенка в Донецькій області та передали нашим прикордонникам, митникам. До слова, з українського боку пункт пропуску контролюють сепаратисти, стверджують бранці. Питання в тому, чиї накази виконують наші прикордонні служби, що там знаходяться? Пізніше під'їхали українські військові і забрали полонених колег», - пише Роман Бочкала.

Журналіст додає, що хлопцям загрожує від двох до десяти років в'язниці.

Як повідомляє ТРК «Аверс», громадські активісти із Запоріжжя у соцмережах розповіли про перебіг подій вчорашнього вечора: «Сьогодні 31.07.14 в 18.00 під стінами Уральських Казарм в Запоріжжі зібралися активісти запорізького майдану, які прийшли підтримати матерів і їх синів, яких утримують під охоронною з обмеженнями в спілкуванні і пересуванні на території частини. З учорашнього дня з Західної України приїхало 8 матерів, а всього очікується 41 чоловік. Їх сини з 51 окремої механізованої бригади, які боролися за Україну і перебуваючи в оточенні 10 діб, в найтяжких умовах, перебували під обстрілом градів і мінометів на передовій, в районі Ізварине. За цей час підмога з боку міноборони так і не прийшла».

Зі слів активістів, бійці, залишені напризволяще, без боєприпасів, їжі і води, щоб не потрапити в полон були змушені перейти на російську територію, але не як полонені або дезертири, а як ті, хто не хотів помирати сидячи в окопі без можливості відобразити атаку ополченців.

16 з них висунули обвинувачення за статтею 409, частиною 3. де йдеться, що ухилення військовослужбовця від несення обов'язків військової служби шляхом самокалічення, або шляхом симуляції хвороби, підробки документів чи іншого обману карається утриманням у дисциплінарному батальйоні на термін до двох років або позбавленням волі на то й же термін. Окрім того, відмова від несення обов'язків військової служби - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років а дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 12:20
Что и требовалось доказать. Захотели вернуться на Родину - получите срок.
Луц до Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 12:46
Ти там БУВ? Щось бачив, чув, робив? Чи може спитав, що думають про це вояки з інших частин? Тільки ВОНИ можуть про це судити, вони заслужили.
Вики до Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 13:42
Тро́ллинг — при общении через компьютерную сеть — нагнетание участником общения («троллем») гнева, конфликта путём скрытого или явного задирания, принижения, оскорбления другого участника или участников, зачастую с нарушением правил сайта и, иногда неосознанно для самого «тролля», этики сетевого взаимодействия. Выражается в форме агрессивного, издевательского и оскорбительного поведения. Используется как персонифицированными участниками, заинтересованными в большей узнаваемости, публичности, эпатаже, так и анонимными пользователями без возможности их идентификации. Термин «троллинг» происходит из сленга участников виртуальных сообществ и не имеет прямого отношения к сфере научного дискурса. В дословном переводе англ. trolling означает «ловлю рыбы на блесну». В наиболее общем виде это явление характеризуется как процесс размещения на виртуальных коммуникативных ресурсах провокационных сообщений с целью нагнетания конфликтной обстановки путём нарушения правил этического кодекса интернет-взаимодействия
Анонім до Вики Показати IP 1 Серпня 2014 14:29
Извини, Вика, но что именно из сказанного мною не соответствует действительности? И еще одна "мелочь", "упущенная" тобою, - в троллинге ВСЕГДА присутствует ложь.
Стоп Показати IP 1 Серпня 2014 12:30
коментар було видалено
Писарук до Стоп Показати IP 1 Серпня 2014 12:40
Зараз твого міні-коменту не буде! тутешні модератори - це пси вйни. Такі собі міні-Гітлери. вони тільки за війну, сидячи за своїм компом, жуучи бутер, запиваючи його кавою. Дуже патріотично
українка до Стоп Показати IP 1 Серпня 2014 12:41
Це ти ДЕБІЛ (-ка)! Кацап уже відкусив палець (віджав Крим, ще й брехав, аж гидко) - тепер відкусить не тільки руку, а й голову! І скаже, що так було.
тобі до українка Показати IP 3 Серпня 2014 11:37
коментар було видалено
Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 12:39
з героїв зробили дизертирів..... Тільки в нашій Україні таке може бути((((( Жах
Лучанин Показати IP 1 Серпня 2014 12:53
Їм просто не вигідно відпустити хлопців, вони забагато можуть розказати, про ті умови в яких вони перебували! Про те як держава "забезпечує" солдат, про злочинні накази генералів і т.д. Чує моє серце, що буде МАЙДАН-3
до Луганск Показати IP 1 Серпня 2014 13:01
Це точно!!
Луганск до до Луганск Показати IP 1 Серпня 2014 14:03
Съели мой комментарий. Долой войну! Пусть выходит Порошенко и дерется с Путиным - а мы посмотрим!
Анонім до Луганск Показати IP 1 Серпня 2014 14:30
Причем здесь Порошенко? Пусть выходит его хозяин - Обама!
Волинь Показати IP 1 Серпня 2014 13:47
Переб'ють москольських бандитів, а дальше на Київ!
нововолинський порта Показати IP 1 Серпня 2014 14:40
Із розповіді солдата-очевидця "... Спочатку партiя в чоловiк 10. Тих нагодували, накормили i дали телефон, мол звонiть своїм, он як в нас круто. Тi мудили взяли i пiдбурили остальних. Але навiть я не маю права осуджувати їх, хоча ми були поряд..." НІХТО не має права засуджувати.
правда Показати IP 1 Серпня 2014 15:40
"З героїв зробили дизертирів" Зяких героїв? Що геройського вони зробили? Це ви робите з дизертирів героїв. Герої – це ті, хто залишився і далі веде бої, зокрема десантники 72 бригади, яких ваші "герої" мали прикривати з тилу. А вони взяли і текли в Росію, залишивши десантників без прикриття. Можна зрозуміти, коли ти потрапив у полон під час бою – і це дійсно геройство, але коли ти втікаєш з позицій без бою лише тому, що тобі важко, то це зрада і дизертирство.
Pavel Показати IP 2 Серпня 2014 08:55
Следующие -перейдут на сторону ополченцев и пошлют нах...р прокуратуру...А ребят жалко-за их тупость,что не поняли,что за перевернутую власть нехер воевать
Западенка до Pavel Показати IP 3 Серпня 2014 03:19
Простите не поняла, на сторону КОГО? Нет в Донбасе ополченцев. Есть наёмники, которых оплачивает Путин. Это уже бывавшая на разных войнах мразь. Эти отходы общества даже на "родину" похоронить не запускают. Мол, вы убили, вы и закапывайте у себя. Откуда у "бедных донецких ополченцов" грады, минометы и прочие прияные вещи?
рагулі до Западенка Показати IP 3 Серпня 2014 11:49
вони такі довірливі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus