USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Суд відпустив на волю Кацубу, який купував «вишки Бойка»

15 Березня 2017 17:39
Шевченківський районний суд відпустив на свободу колишнього заступника голови Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Олександра Кацубу. Його підозрювали в розкраданні 450 млн грн державних коштів.

Про це повідомляють «Наші гроші».

Рішення прийняли 10 березня судді Євген Мартинов, Олена Мєлєшак та Віталій Циктіч.

Також суд зняв арешт із майна Кацуби, куди, зокрема, входять і паспорти – український та закордонний.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості між Кацубою і заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком.

«Він пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 мільйонів у бюджет і дав важливі покази. Суд був минулого тижня, проводився у закритому режимі. У нього умовний термін», – цитує прес-секретаря генпрокурора Ларису Сарган «Українська правда».

Нагадаємо, 17 червня 2016 року слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із «клану Кацуб» Олександра – сина нардепа Володимира Кацуби й колишнього заступника голови «Нафтогазу України».

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із «Чорноморнафтогазу» на посаду заступника глави «Нафтогазу» допоміг компанії Курченка «Газ України 202» вкрасти у державного холдингу бензину на 500 млн грн.

Старший брат Олександра Кацуби Сергій свого часу також був заступником голови «Нафтогазу». У цей час Олександр Кацуба був головою «Чорноморнафтогазу» і здійснив закупівлю скандальних «вишок Бойка» за значно завищеною ціною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 15 Березня 2017 21:57
вкрав 1 мільярд, віддав 100 млн. нормальний бізнес
Коля Показати IP 15 Березня 2017 23:03
А товарищя Бойка за ЯЯ взять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus