USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд визнав «Теремно Хліб» монополістом

21 Січня 2018 16:04
Антимонопольний комітет України виграв апеляцію, і «Теремно Хліб» таки визнали монополістом 2016 року на ринку хлібобулочних виробів в межах районів Волинської області.

Відповідне рішення ухвалив Рівненський апеляційний господарський суд, інформує Конкурент.

Нагадаємо, теруправління АМКУ з'ясувало, що становище ПАТ «Теремно Хліб» домінувало у 2016 році на ринку оптової торгівлі хлібом та хлібобулочними виробами в межах території міста Луцьк, Луцького, Рожищенського, Ківерцівського, Любешівського, Маневицького, Локачинського та Горохівського районів. Відповідно до дослідження, встановили перевищення ПАТ «Теремно Хліб» 35% частки на досліджуваному ринку, яка склала 69,02%.

ПАТ «Теремно Хліб» оскаржило рішення в суді, мовляв дослідження було неповне. 31 жовтня Господарський суд Волинської області скасував відповідне розпорядження. Не погоджуючись із таким рішеннім суду, антимонопольники подали апеляційну скаргу. Управління АМКУ на Волині запевнило, що під час дослідження ринків відділення виконало весь перелік необхідних заходів і джерела інформації обрало правильно.

У результаті колегія суддів не погодилася із висновком суду першої інстанції про те, що вирішення питання про наявність або відсутність зайняття суб'єктом господарювання монопольного (домінуючого) становища на ринку вирішується винятково за наслідками розгляду відповідної справи органами Антимонопольного комітету України.

Отож, апеляційну скаргу антимонопольників задовольнили і доручити Господарському суду Волинської області видати наказ на виконання постанови. А з ПАТ «Теремно Хліб» стягнули 1 760 гривень судового збору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Січня 2018 09:19
А ціни він буде необгрунтовано підвищувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus