USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд ЄС зняв санкції з Азарова і членів його уряду

28 Січня 2016 12:44
Суд Євросоюзу, розташований в Люксембурзі, виніс рішення у об’єднаній справі Микола Азаров та Олексія Азарова проти Європейської ради, а також у справах Сергія Арбузова та Едуарда Ставицького, - інформує "Європейська правда".

Видання має в розпорядженні текст рішення, оприлюднений Судом ЄС у четвер, 28 січня.

Суд встановив, що посадові особи не можуть бути піддані санкціям лише через те, що в третій країні розпочато попереднє розслідування їх дій.

Відтак, всі без винятку активи цих осіб, арештовані в ЄС, мають бути "розморожені".

Окрім того, таке рішення ставить під сумнів всі санкції проти українських посадовців.

Рішення суду не є остаточним – сторона, що програла, може його оскаржити. Необхідно зазначити, що юридично рішення суду ЄС не означає невідкладного зняття арешту з активів. Це пов’язано із особливостями санкційного механізму: Рада ЄС щороку ухвалює нові санкції, які щоразу треба оскаржувати заново. Таким чином, в четвер скасували виключно той арешт, що діяв з березня 2014 по березень 2015 року.

Нині (по 5 березня 2016 року включно) діє наступне рішення Ради ЄС, яке зараз ще перебуває на розгляді суду в Люксембурзі.

Формально Рада ЄС може також продовжити на наступний рік нову хвилю санкцій попри винесене рішення, але в таке рішення може тягнути політичні наслідки для країн-членів ЄС та їх стосунків з судовою владою Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 28 Січня 2016 13:03
ХА-ХА
НАРОД УКРАЇНИ Показати IP 28 Січня 2016 13:05
Та то "безгрішні" люди... Чому до них вчепилися ...?! Обкрадений ними ж український народ має ще їм матеріальну і моральну компенсацію виплачувати !!! ОТО СПРАВИ НА УКРАЇНІ !!! ДУРДОМ БУВ Є І БУДЕ довго ще В УКРАЇНІ !!! ЖЕРТВА ПО УКРАЇНСЬКИХ ЗАКОНАХ СТАЄ ЩЕ ВИННОЮ, ПІДОЗРЮВАНОЮ !!! ДУРДОМ НАДОВГО З ТАКОЮ ВЛАДОЮ, СУДАМИ І ПРАВООХОРОННОЮ СИСТЕМОЮ ГНИЛОЮ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus