USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Суд заочно заарештував ексдепутата Ради Жеваго

26 Липня 2021 17:27
Суд заочно заарештував колишнього позафракційного депутата Верховної Ради, бенефіціарного власника банку «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго, підозрюваного в причетності до розтрати 2,5 млрд гривень банку.

Про це йдеться в базі розшуку Міністерства внутрішніх справ, передають Українські Новини.

ДБР підозрює Жеваго в причетності до розтрати 2,5 млрд гривень банку «Фінанси та кредит» і легалізації (відмиванні) грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Інтерпол оголосив бізнесмена в міжнародний розшук, проте пресслужба Жеваго це спростовує.

Відносно Жеваго обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Він ховається від слідства, його розшукує Національна поліція.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції проти компанії Жеваго.

Крім того, в Україні заарештували всі активи і Костянтина Жеваго, якому НАБУ повідомило про підозру в декларуванні недостовірної інформації на понад 19 млн гривень.

Як ми писали, 9 жовтня 2019 року директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на брифінгу у Києві повідомив, що колишнього народного депутата Костянтина Жеваго оголосили в розшук по Україні і планують оголосити у міжнародний розшук за провадженням, яке розслідує ДБР.

Також суд ухвалив рішення стягнути з колишнього власника банку «Фінанси і Кредит» Костянтина Жеваго 1,5 мільярда гривень на користь Національного банку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Жеваго Показати IP 26 Липня 2021 21:53
Заочно можете мене навіть розстріляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus