USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Суд зобов'язав Генпрокуратуру порушити справу проти Гонтаревої

3 Березня 2017 09:03
Генеральна прокуратура Україна має зареєструвати кримінальне провадження щодо дій керівника Національного банку України Валерії Гонтаревої. Таке рішення ухвалив Печерський суд столиці, йдеться в сюжеті ТСН.

Автор позову Ігор Луценко каже, Гонтарева написала листа із рекомендаціями, як суд має розглядати справи щодо НБУ та інших українських банків. Такий документ депутат вважає тиском на суд. Однак у ГПУ відмовилися від проведення слідчих дій відносно Гонтаревої, бо не розгледіли належних підстав. Бездіяльність прокуратури нардеп оскаржив у суді – і той зобов'язав правоохоронців відреагувати.

«На сьогодні суд став на нашу користь. Сказав, що ГПУ зобов'язана зареєструвати кримінальне провадження і перевірити, чи був у діях Гонтарєвої злочин у частині звернення до наших судів зі своїми роз'ясненнями», - пояснив Луценко.
Як повідомлялося раніше, після більш ніж 2,5 років роботи у Нацбанку його голова Валерія Гонтарєва прийняла рішення піти у відставку.

Це вже не перша її спроба залишити крісло керівника центробанку. І, швидше за все, цього разу прохання Гонтарєвої задовольнять, повідомили РБК-Україна в оточенні президента.

Нагадаємо, на початку лютого депутати Волинської обласної ради ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
українець Показати IP 3 Березня 2017 11:19
Ось коли посадять Генерального прокуратура Україна і усіх обласних та районних я повіру що почалися реформи. І не треба ля ля ля коли верхам біля корита запахло смаленим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus