USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Суд не дозволив НАБУ закрити справу проти Гонтаревої

4 Серпня 2018 09:00
Судді Апеляційного суду Києва вирішили, що детектив НАБУ не мав закривати кримінальне провадження про можливі неправдиві дані у декларації екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Рішення винесене колегією суддів, передає ТСН.

В апеляції йшлось про те, що детектив не провів повноцінне розслідування, порушивши законодавство України. Зокрема, інформацію про відпочинок Гонтаревої на Мальдівах брали лише з Інтернету. Тоді озвучувалась сума відпустки в готелі тривалістю шість днів в 706 тисяч гривень, тому дані не були належно перевірені.

При цьому не відбулось допиту у справі. Співробітники НАБУ лише провели два заходи забезпечення кримінального провадження: тимчасовий доступ до речей і документів та отримання інформації на два запити. Проте інформації не було надано достатньо, а в іншому випадку не була отримана взагалі. У відповіді на запит авіакомпанія МАУ вказала, що Гонтарева разом із сім'єю квитки на авіарейс не купувала й авіапереліт за вказаним у запиті маршрутом не здійснювала.

Детективи Бюро неналежно перевірили, чи перетинала Гонтарева державний кордон, оскільки таких даних не було отримано від прикордонників. У провадженні також відсутній документи про перевірку НАЗК декларації екс-голови НБУ й запит про міжнародну правову допомогу на Мальдіви до готелю Sun Siyam Iru Fushi.

Слід зазначити також, що працівник НАБУ вказав, що Гонтарева нібито витратила на відпочинок у майже 250 тисяч гривень, що значно менше, ніж 250 прожиткових мінімумів необхідних для кримінальної відповідальності.

Таким чином, судді задовольнили скаргу і скасували постанову детектива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus