USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Суд скасує кримінальну справу у «трамвайному» скандалі, де «засвітилося» луцьке підприємство?

8 Липня 2009 15:41
«ВН» уже повідомляли про цікаву оборудку у Львові із «прихватизацією» мільйонів гривень бюджетних коштів, в якій \"засвітилося\" луцьке підприємство, а також про «луцький слід» у цьому скандалі. Наразі у Галицькому райсуді Львова розглядають питання про скасування постанови про порушення кримінальної справи за фактом штучного завищення вартості закуплених для ЛКП «Львівелектротранс» трамваїв, а також привласнення 2 млн грн бюджетних коштів. Про це вчора, 7 липня, під час прес-конференції розповів начальник УДСБЕЗ ГУ МВС у Львівській області Василь Телиця, - інформують «Волинські Новини».
 
За словами Василя Телиці, працівники міліції задокументували і довели ці порушення.
 
«Однак одним з проблемних питань для нас залишаються суди: справа зараз знаходиться на розгляді в суді, оскільки ті особи, які підозрюються у скоєнні злочину, звернулися до суду з метою скасувати постанову про порушення кримінальної справи. Це не єдиний випадок, коли суди касують такі постанови», - зазначив Василь Телиця.
 
Він висловив сподівання, що ця справа таки матиме логічне завершення і поінформував, що правоохоронці мають нові матеріали за цією справою, які буде передано в прокуратуру, - повідомляє zaxid.net
 
Довідково: 
Тендер на купівлю одинадцяти трамваїв у квітні минулого року виграло луцьке ТзОВ «Автоконцепт». Між цією комерційною структурою та «Львівелектротрансом» укладаються договори про поставку трамваїв. На цей момент, з’ясували львівські міліціонери, ТзОВ «Автоконцепт» навіть не було зареєстроване у податкових органах.
У незареєстрованого луцького товариства не було на балансі жодного трамвая. П’ять німецьких вагонів лучани купують за гроші, надані з бюджету Львова, у... львівського ТзОВ «Сармат». Ще шість вагонів лучани купують у шести приватних підприємців, всі вони – правники все того ж «Сармату».
Ці одинадцять трамваїв, як і перша партія, після перетину кордону були поставлені в ангари «Львівелектротрансу». Та на папері відбувся маршрут: Німеччина-Луцьк-Львів, під час якого вартість кожного трамвая зросла на 180 тисяч гривень.
Загалом, під час придбання двадцяти двох трамваїв, їх вартість була безпідставно завищена на загальну суму 2 мільйони 30 тисяч гривень. Ці кошти перевели у готівку та «роздерибанили» учасники афери, - повідомляє «Високий замок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Липня 2009 17:08
Працювати треба професійно, той справи касувати не будуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus