USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд визнав, що Гонгадзе вбили не на замовлення

31 Січня 2011 12:32
Печерський райсуд Києва визнав законною постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи проти екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у частині обвинувачення його у замовному характері вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе.

На засіданні в понеділок, 31 січня суд оголосив рішення про відмову в задоволенні клопотань представника інтересів Мирослави Ґонґадзе Валентини Теличенко і постраждалого Олексія Подольського, - пише Кореспондент.

Суд визнав, що доводи заявників про наявність даних про вчинення Олексієм Пукачем вбивства на замовлення є оціночними, а слідчий, вносячи постанову, дотримувався норми Кримінально-процесуального кодексу.

Дане рішення може бути оскаржене протягом 7 днів в апеляційному порядку.

Раніше Теличенко та Подільський просили суд скасувати постанову ГПУ про закриття кримінальної справи проти Пукача в частині обвинувачення у замовному характері вбивства Георгія Ґонґадзе.

У п'ятницю, 28 січня, під час судового засідання Печерського райсуду представник Генпрокуратури Дмитро Басов заявив: "Пукач здійснював злочин з особистих міркувань. Замовниками злочину є невстановлені особи. Кравченко (екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Кравченко - "ВН") виконував злочинний наказ, а Пукач був його співвиконавцем".

Прокурор переконаний, що у Пукача були особисті причини для здійснення вбивства. Зокрема до таких він відніс отримання звання, підвищення по службі тощо.

Нагадаємо, у вересні 2010 року, напередодні десятиліття зникнення і вбивства Георгія Ґонґадзе, Генпрокуратура назвала замовника вбивства журналіста. Слідчі дійшли висновку, що генерал-лейтенант міліції Олексій Пукач отримав наказ убити Ґонґадзе від тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Силове відомство повідомило, що приблизно 13-14 вересня 2000 року в своєму службовому кабінеті в місті Києві по вулиці Богомольця, 10 Кравченко усно віддав Пукачу злочинний наказ - убити журналіста Ґонґадзе для припинення журналістської діяльності. Вищезазначена заява викликала подив у суспільстві, оскільки до цього часу невідомо, якими особистими мотивами керувався покійний Кравченко, віддаючи наказ знищити Ґонґадзе.

Прокуратура також відрапортувала про завершення слідства стосовно Пукача. Колишнього міліцейського генерала звинувачують в організації вбивства відомого журналіста. Звинувачення Пукача сформульовано за чотирма статтями Кримінального кодексу в двох редакціях. При цьому Генпрокуратура наголосила, що продовжить досудове слідство для того, щоб встановити особи всіх, хто мав відношення до вбивства Ґонґадзе. У свою чергу колишній адвокат Пукача Олег Мусієнко переконаний, що у слідчих є достатньо доказів для того, щоб притягнути до відповідальності всіх причетних до резонансного вбивства уже зараз.

Таким чином, питання, хто ж насправді є замовником одного з найрезонансніших убивств за всю історію незалежної України, в році, що минає 2010 так і залишилося без відповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Конкевич Показати IP 31 Січня 2011 12:37
Ці покидьки скоро договоряться до того, що сталося вбивство через необережність. Типу хотіли прилякнути, а вийшло - голову відтяли. І Кравченку посмертно дадуть Героя, бо він мовляв, хотів зупинити звірство, але не встиг. У-р-о-д-и.
VSC Показати IP 31 Січня 2011 16:59
Не удивлюсь, если в ходе судебного заседания, выясниться, что Георгий совершил самоубийство, а милицейская наружка просто пыталась его остановить.
Soldier of fortune Показати IP 31 Січня 2011 20:35
Ну яке скотство наше судочинство, а судді - окрема тема, скільки вони безневинних людей пересадили, скільки покидьків визнали невинними. Рішення сьогодні одне - завтра кардинально інше, один конституційний дім терпимості чого вартий!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus