USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Судові баталії: чи нестимуть відповідальність луцькі євромайданівці

25 Січня 2014 13:48
Клопотання про закриття кримінального провадження щодо 6 активістів розглядають сьогодні, 25 січня, у Луцькому міськрайонному суді. Судові баталії - про те, чи звільнять від кримінальної відповідальності луцьких активістів євромайдану.

На підставі внесення змін до Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» захисники подали відповідне клопотання в суд.

Про закриття провадження щодо активістів Богдана Шиби, Майї Москвич, Миколи Собуцького, Володимира Бондара, Ігоря Гузя, Сергія Григоренка звернувся прокурор Вадим Приймачок.

Клопотання обох сторін об’єднали в одне кримінальне провадження.

Щодо прокурорського клопотання захисник Олександр Лавренчук висловив свою думку: «Прокуратура виявляє творчість там, де не треба. В документ вписали недоведені припущення. Наша позиція - вкрай принципова щодо обвинувачення».

Адвокат Сергій Величко наполіг, щоб прокурор висловив свою чітку позицію щодо даної справи, адже звільнити від відповідальності - не означає, що інша сторона вже не вбачає порушень законів України активістами: «Ви просите суд звільнити від кримінальної відповідальності чи ні?».

Посилаючись на зміни в законах України, Вадим Приймачок просить суд лише закрити кримінальне провадження.

Зваживши на таку позицію, захисники попрохали суддю, щоб у винесеній постанові була коротка частинка абзацу щодо заперечення вини обвинувачених.

Луцький євромайданівець Богдан Шиба сказав, що дії прокуратури вважає абсурдним: «Прокурор просить звільнити від відповідальності людей, вину якої не доведено, то за що мене звільняти?! Я нічого не порушував. Як можна звільняти невинну людину від відповідальності!? Це абсурд! Коли почалися масові протести, а це - одне із прав українського народу, яке закріплене в декларації прав людини, то і ми висловлювали свою позицію, згідно з законами України. І те, що відбувається в державі, – повстання від тиранії і гноблення. Тому ми не стояли осторонь. До нас правоохоронці, які висунули підозру, ставилися як до злочинців, але ж підозра – це не вирок суду».

Головуюча суддя Олеся Калькова пішла у дорадчу кімнату. Вирок оголосять о 15.00.

Нагадаємо, раніше екс-мера луцька хотіли взяти під домашній арешт, суди щодо євромайданівців почали залякувати мирних волинян, а прокуратура Волині поясниювала законність дій суддів щодо активістів євромайдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
правдоруб Показати IP 25 Січня 2014 14:17
Щиба - невинна людина ??? А вбиті тобою люди на трасі Луцьк-Рівне ?
правильно до правдоруб Показати IP 25 Січня 2014 14:28
Скарати на страту. І на Землі легше дихатиметься.
Анонім Показати IP 25 Січня 2014 14:58
Шибі і Гудзю за пару днів ляля!!!!!!!!!!111

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus