USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Судитимуть ділків з Волині та Рівненщини, які відкривали «Шлях» за кордон псевдоводіям призовного віку

13 Лютого 2024 13:57
Прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України з використанням системи «Шлях».

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Цей канал налагодила організована група жителів Рівненської та Волинської областей. Її учасники організували незаконний виїзд за межі України чоловіків, яких тимчасово обмежено у такому праві під час дії воєнного стану. Останні виїжджали як водії, що здійснюють міжнародні перевезення, та після виїзду вже не поверталися в Україну.

Під час досудового розслідування було задокументовано та викрито механізм здійснення протиправної діяльності, встановлено причетних осіб, отримано відомості щодо внесення ліцензіатом на міжнародні перевезення до системи «Шлях» громадян України, які виїхали в один бік.
Читати ще: За $5500 переправляли ухилянтів за кордон: у Луцьку судять трьох людей

За результатами вжитих заходів у грудні 2023 року сімом фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через кордон та за несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї.
Підозрюваним обрано запобіжні заходи. Їм загрожує від семи до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Днями досудове розслідування за цим кримінальним провадженням завершено, а його матеріали стосовно семи підозрюваних з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 13 Лютого 2024 16:17
нікого не покарають, а прокурори, судді, адвокати бабло збриють, як завжди - система працює
ГIсть Показати IP 13 Лютого 2024 16:52
Людей рятували.Спаси Iх ,Господи.
Гупало Показати IP 13 Лютого 2024 23:25
Про мене забули , але мені вже всеодно , я за кордоном .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus