USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судитимуть керівника волинського підприємства, двом працівникам якого розчавило руки

15 Січня 2022 20:14
На Волині судитимуть керівника деревообробного цеху за те, що на його підприємстві трапилося аж два нещасні випадки. У вересні минулого року тут травмувався 54-річний чоловік – йому розчавило руку. А вже в грудні таку ж травму дістала жінка. У результаті обом ампутували кисть.

За фактом травмування працівника в деревообробному цеху у Володимирі тоді відкрили кримінал, повідомляє телеканал «Аверс».

Ідеться про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки. Слідство вже встановило, що чоловік офіційно не був працевлаштований.

«Власник підприємства у Володимирі, будучі відповідальним за охорону праці у себе на виробництві, не оформив належним чином працівника, не провів йому інструктаж і допустив людину до роботи на деревообробному верстаті. Опісля працівник травмувався і йому відрізало руку», – повідомила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Підприємство уже взяло під контроль управління Держпраці Волині. І за фактом травмування чоловіка провели розслідування, яке тривало пів року.
«Уже завершено розслідування. Фактично досліджено, що цей працівник був допущений до робочого місця без правових оформлених трудових відносин. Тому матеріали скеровано до суду, – розповів начальник управління Держпраці у Волинській області Олександр Козлюк. – Звичайно, там є і кримінальна відповідальність, і адміністративна. Все залежить від рішення суду».

А от за фактом травмування жінки розслідування ще триває. Треба зібрати додаткові пояснення комісії щодо медичного стану працівниці. Відомо, що жінка була оформлена за цивільно-правовою угодою. Тож ще належить перевірити, чи входила до переліку її обов’язків робота з підвищеною небезпекою.

Поки ж слідство та комісія Держпраці Волині з’ясовуватимуть, чи є вина роботодавця у подвійному травмуванні в деревообробному цеху. І якщо підприємця визнають винним, йому світить подвійний кримінал. А це до восьми років за ґратами та позбавлення права провадити такий вид діяльності до трьох років. Утім остаточну крапку в цій історії поставить волинська феміда.

До слова, за минулий рік на підприємствах Волині поранилися 138 працівників. Семеро з них отримали смертельні травми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus