USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Суспільство втомилося від старої та прогнилої системи», – Ігор Поліщук

6 Квітня 2019 20:34
Після першого туру виборів президента українці з нетерпінням очікували на результати. Мало хто сумнівався, що буде другий тур, але всіх цікавило, хто ж туди пройде – Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко або Зеленський та Петро Порошенко. Після оприлюднення перших результатів, в яких зі значною перевагою у лідери вийшов Володимир Зеленський, інформаційний простір сколихнувся — прихильники чинного президента накинулися з образливими словами та погрозами на тих виборців, які не підтримали Петра Порошенка.

Про вибори, другий тур, майбутнє області та країни в ефірі програми «На часі» телеканалу «Аверс» розповів голова фракції УКРОП у Луцькраді, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Ці вибори були непередбачуваними, зокрема, їхні результати та досить висока явка багато кого здивували. Українці чітко сказали «ні» Петру Порошенку на посаді президента. Це така собі тиха революція, коли абсолютно демократичним процесом — шляхом голосування, українці дали чітко зрозуміти, що вони більше не бачать Петра Олексійовича на цій посаді. Варто також врахувати, що такий невеликий відсоток голосів (15,95%) Петро Порошенко набрав, витрачаючи на один день передвиборчої агітації до 10 мільйонів гривень. Це неймовірні кошти, хоча ми розуміємо, що реальні цифри, які витрачалися, є набагато більшими. Всі ми знаємо про ті сотні тисяч агітаторів, про підкуп та інші речі, які неодноразово висвітлювалися у ЗМІ та соціальній мережі. Петро Порошенко та Юлія Тимошенко разом взяті набрали менше голосів, ніж Володимир Зеленський, за якого проголосувало 30,24% виборців. Це чіткий сигнал українського суспільства про те, що воно втомилося від старої прогнилої системи, від багатолітніх політиків, які своїми діями привели Україну до того стану справ, який в нас є. Українці втомилися від корупції, брехні, кумівства, розкрадання державного бюджету і від того, що президент ставить свої власні інтереси та інтереси своїх друзів вище державних», - зазначив Ігор Поліщук.

Читати ще: «Продались за копійки», – лучанин показав, як Порошенко скуповує виборців

Депутат підкреслив, що рейтинг Петра Порошенка, в порівнянні з 2015 роком, сильно впав, але навіть ці сьогоднішні 16% він має лише завдяки неймовірній кількості проплачених агітаторів та використання під час виборчої кампанії коштів державного та місцевих бюджетів.

«Реальний рейтинг Порошенка на сьогодні складає біля 10%, а решту він здобув маніпуляціями, порушеннями виборчого законодавства та тотальним використанням адмінресурсу. У деяких містах України працювала так звана соціальна програма «Турбота», під час якої соцдопомога видавалася під приводом допомоги від Петра Олексійовича. За державний кошт здійснювалися також поїздки містами та містечками обласного та районного значення», - продовжив Ігор Ігорович.

Політик вважає, що однією з основних інтриг перед цими виборами було те, хто пройде в другий тур Петро Порошенко чи Юлія Тимошенко. На рахунок Володимира Зеленського ніхто не сумнівався.

«Інтрига була в тому, хто ще пройде – Петро Порошенко чи Юлія Тимошенко. Але знову ж таки Порошенко не пройшов би в другий тур без проплачених агітаторів, використання коштів державного та місцевих бюджетів», - констатував Ігор Ігорович.

«Після оголошення попередніх результатів екзит-полів у соціальних мережах, і не тільки, почала підніматися масова істерія та наростати певна агресія. Громадян України, які не голосували за Петра Порошенка, як тільки не обзивали: «ідіоти», «малороси», «ватнікі» та іншими неетичними словами. Ми, безумовно, розуміємо, хто культивував цю політику ненависті та агресії — різноманітні блогери, дописувачі, так звані журналісти, які отримують вказівки, що писати з Адміністрації Президента та фінансуються з Банкової. Я думаю, що це хибний крок, який не додасть Петру Порошенку голосів в другому турі, — наголосив Ігор Поліщук. - Цими дописами, закликами майже до фізичного знищення тих, хто не голосував за Порошенка, має займатися СБУ. Такі істеричні, неадекватні, абсолютно неприпустимі в українському суспільстві заклики від людей, які підтримують президента, це – останні їхні конвульсії, адже вони розуміють, що якщо Петро Олексійович не виграє вибори, їхня діяльність, яка сіє агресію, паніку, ненависть, нікому не буде потрібна, крім самого Порошенка, і вона не буде фінансуватися».

Депутат зазначає, що на сьогодні Україну потрібно об’єднувати, адже наша держава вже має приклади, коли намагалися роз’єднати людей.

«Петро Порошенко піде на все, аби залишитися на посаді. Тому абсолютно не виключаю можливості провокацій зі сторони президента, його штабу, різноманітних ситуацій, які можуть зірвати другий тур виборів і не дати його провести».

Також політик закликав українців не продавати свій голос, а думати про своє майбутнє і свідомо робити вибір.

«У другому турі українці, які не голосували за Порошенка та Зеленського, мають самі вирішити, за кого віддати свій голос. І тут потрібно усвідомлювати, що ти робиш вибір, який вплине на майбутнє України та її народу на наступні п’ять років, ти визначаєш, яким буде майбутнє твоєї країни і яким шляхом вона буде рухатися далі, - зазначив Ігор Поліщук. - Сьогодні Україна має шанс стати на шлях розвитку, об’єднання та процвітання. І необхідно проголосувати так, як ти сам вважаєш, а не за кошти чи якісь інші преференції. Я сподіваюся, що державні службовці також не будуть піддаватися тиску адмінресурсу, який чиниться на них і будуть голосувати так, як вони вважають за потрібне».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 7 Квітня 2019 08:27
Стара система прогнила, а нової взагалі нема !
Навуходоносор Показати IP 7 Квітня 2019 10:48
Значит ее надо строить, новую систему! Со старыми ретроградами надо бороться эстонским способом. Там еще 20 лет назад ликвидировали хождение бумаг во всех госучреждениях, всю отчетность перевели на электронные носители. Запретили покупать служебные авто, зарплату чиновникам со всеми выплатами приравняли к средней по стране. Подумать только, парламент Эстонии располагает всего тремя служебными машинами люкс - класса! И все они предназначены для встречи иностранных делегаций, руководство парламентом на работу приезжает трамваями, автобусами, велосипедами. Старая система ушла в небытие сама собой. И насколько я успел ознакомиться с некоторыми высказываниями Владимира Александровича Зеленского, подобное реформирование есть в планах его команды.
Луцьк Показати IP 10 Квітня 2019 09:41
Поліщук взагалі толковий чоловік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus