USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Сутички у Смузі Гази: щонайменше 12 палестинців загинули, сотні поранених

30 Березня 2018 23:18
Щонайменше 12 палестинців загинули та сотні отримали поранення в результаті сутичок з ізраїльськими силами безпеки на кордоні Смуги Гази.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на палестинське Міністерство охорони здоров’я.

Як відомо, 30 березня палестинці в Смузі Гази розпочали шеститижневий протест - так званий "Великий марш повернення" поблизу кордону з Ізраїлем.

Десятки тисяч палестинців, які вимагають права повернення для біженців в Ізраїль, зібралися в п'яти місцях уздовж обгородженого 65-ти кілометрового кордону, де було розгорнуті наметові містечка для запланованого протесту.

Сім'ї привели своїх дітей в наметові містечка, що знаходяться всього в декількох сотнях метрів від ізраїльського бар'єра безпеки з анклавом, що контролюється палестинським угрупованням "Хамас".

Однак, сотні палестинських підлітків проігнорували заклики організаторів та ізраїльських військових триматися якомога далі від кордону.

Ізраїльські військові заявили, що використали "засоби для розгону бунту та стріляли в бік головних провокаторів".

Деякі з демонстрантів підпалювали шини, щоб ті котилися в бік кордону де були солдати, а також кидали каміння.

Ізраїльський військовий чиновник заявив, що солдати стріляли тільки в тих, намагався здійснювати диверсію на кордоні, і принаймні двоє із загиблих були бійцями "ХАМАС".

За даними палестинського Міністерства охорони здоров’я, крім застосування сльозоточивого газу та гумових куль, ізраїльські військові в основному стріляли в протестувальників.

Повідомляється, що серед 12 загиблих є 16-річний підліток, ще близько 400 людей отримали поранення в результаті застосування вогнепальної зброї, в той час як інші були травмовані гумовими кулями та сльозоточивим газом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus