USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

В Ізраїлі оголосили надзвичайний стан

7 Жовтня 2023 15:24
Міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Ґвір оголосив про запровадження режиму надзвичайного стану на всій території країни.

Про це повідомляє Haaretz, передає Укрінформ.

Він також закликав набрати всіх добровольців у поліцію.

Управління цивільної авіації заявило, що у зв’язку з ситуацією у сфері безпеки в повітряному просторі Ізраїлю до подальшого повідомлення не можуть здійснюватися спортивні та розважальні польоти. Раніше повідомлялося, що у південній та центральній частині Ізраїля закрилися місцеві аеропорти для комерційного використання. Аеропорт імені Бен-Гуріона продовжуватиме працювати. Він діятиме згідно з інструкціями та правилами безпеки.

Зазначається, що на півдні країни спостерігаються перебої з електроенергією. Деякі ЗМІ писали, що ХАМАС нібито завдав удару по другій за величиною ТЕЦ Ізраїлю. Однак офіційної інформації про це не надходило.

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. У результаті масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинуло щонайменше 22 людини, ще 545 постраждали.

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов солдат резерву відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС.

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро тямлючий Показати IP 7 Жовтня 2023 16:35
І шо тоже чоловіків не випускають з країни ? А жінки мабуть воюють теж
Ще не зовсім свідоми Показати IP 8 Жовтня 2023 11:32
Жінки проходять військову службу та воюють нарівне з чоловіками.То не наші "баришні"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus