USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Сумнівний контингент під вікнами лучан. Чому мовчить влада?

27 Січня 2014 15:10
Лучани не можуть нормально спати вночі та бояться йти ввечері додому, бо під вікнами щодня збираються юрби молодиків напідпитку, які курять, лаються й ведуть себе агресивно. Така проблема виникла у мешканців будинків на вулиці Винниченка, навпроти закладу громадського харчування броварні «Карабас Барабас». Люди кажуть, що до цього бізнесу причетні «місцеві царки».

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся житель будинку № 25 на вулиці Винниченка Петро Пінчук. Каже, що прагне, аби його хоч хтось почув. З його слів, працівники броварні неодноразово ігнорували прохання людей щодо дотримання законів України, а саме - щоб заклад під вікнами будинків не працював після опівночі. Не надали також контактів власників, аби залагодити конфлікт полюбовно.

«У нас вулиця й так дуже завантажена, адже з 6-ої ранку вже їздять маршрутки, тролейбуси. Ще й додався цей бар. Позавчора я прокинувся вночі о 2:40 від криків за вікном. Під тим баром було повно п’яних людей, він мав працювати до 24-ї, а біля 3-ої ночі туди ще заходили клієнти. Я вже три рази ходив у заклад, говорив з адміністратором, просив його... Ми не проти, щоб робила пивнушка, але з розумом - хоча б до 23-ої. Ми ж люди: тут живемо, вдень працюємо і хочемо у своїх квартирах відпочити. В багатьох мешканців будинку є маленькі діти, мешкають і пенсіонери тут, а під вікнами такий гамір. Від цього нервова система руйнується, це ж не добре вночі підриватися з переляком через те, що під вікнами хтось кричить», - розповідає лучанин Петро Пінчук.

Чоловік пригадує, що подібна ситуація вже була раніше: навпроти вікон був бар «Ірена», люди чотири роки воювали, щоб його закрили, бо до 5 ранку були масові гуляння, бійки, неодноразово приїжджали беркутівці для втихомирення дебоширів. Тоді, каже мешканець, свого вдалося добитися. Виконком Луцькради відповів у листі, що «Враховуючи системне порушення норм громадського порядку та недотримання Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», виконкомом Луцької міської ради направив лист начальнику КЕВ м. Володимир-Волинський з проханням не укладати договір оренди на новий строк». «Ірену», зрештою, закрили.


«Наша пісня гарна й нова, починаємо її знову, - обурюється Петро Тимофійович. – Ця пивнуха знову збирає відповідний контингент і гудять півночі. Це нікого не турбує з влади, бо наші царки побудували за містом котеджі й живуть спокійно, а спробували б себе в шкурі простих людей. Городяни обирали Козюру, Романюка для того, щоб ті представляли інтереси людей. А виходить, що Козюра, син Романюка й Була - власники «Буратіно», де цей Карабас, - і їм байдуже до людей, бо думають лише про власні кишені».

Своєю чергою, мешканка будинку № 23 Валентина каже, що пивна «всіяна» лампами, вночі дискомфортно в кімнаті, навіть, як закриває штори. Окрім того, вдень сонця не побачиш, бо в чотири поверхи звели торговий центр перед вікнами людей. Тепер ще й доводиться щоночі вислуховувати пісні, лайку та різні крики, – бідкається пенсіонерка.

«У нас звикли, що чим вища посада - тим дорожчий костюм і елітніше авто. От тобі і слуги народу…, допоки сам не будеш свого добиватися, то ти нікому й не потрібен», - додає Петро Тимофійович.

Як згідно з законом повинен працювати заклад громадського харчування, який розташований в житловому будинку, роз’яснює екс-начальник Луцького міського управління юстиції Олександр Бабляк: «Чинний кодекс України про адміністративні правопорушення у статті 182 передбачає адміністративну відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Відповідно до статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» у нічний час із 22.00 до 8.00 години на захищених об’єктах (до яких належать і житлові будинки) забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків. Власник бару, який порушує вимоги щодо дотримання тиші та обмежень певних видів діяльності, що супроводжуються шумом, згідно з частиною 2 статті 46 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», зобов'язаний сплатити штраф у розмірі від 50 до 459 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. У тому випадку, якщо власник не припинить порушення після застосування фінансової санкції, він має сплатити штраф у розмірі 100% вартості реалізованої продукції, виконаних робіт, наданих послуг».


Мешканці будинків № 25 і 23 на вулиці Винниченка зараз готують колективні звернення у відповідні структури. Кажуть, що до міського голови Миколи Романюка не будуть звертатися, бо не вбачають сенсу, адже «його синок - один з власників ТЦ». Покладають люди надії на його підлеглих.

Насамкінець, заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв каже, що міськрада не втручається в процес будівництва, тому не може відповісти чи все побудовано згідно з відповідними нормами. А скарг від людей на надмірний шум не надходило, запевняє посадовець, та рекомендує звертатися в санітарно-епідеміологічну службу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
ТАк Показати IP 27 Січня 2014 15:32
Жителі, бийте вікна тому буратіно, як майданівці громлять держ. установи. Ви ж за народну владу!!! Козюра як ярий прихильник опозиції вас зрозуміє))))))))))))
Анастасія до ТАк Показати IP 27 Січня 2014 16:33
Що ви верзете? Там же орендують приміщення прості люди.Кого ви накажете?
erh Показати IP 27 Січня 2014 15:32
хай звернеться до нароноі ради. а та. загонами самооборони розгонить пивнуху. Тільки так.
читач Показати IP 27 Січня 2014 15:33
романюк бідний-нещасний немає ані копійки на хліб, не може закрити пивнушку, бо пропаде без копійки. Що йому люди? треба свої кишені набивати, а молодь нехай пропадає від водки та наркотиків, головне йому гроші.
Бла-бла до читач Показати IP 27 Січня 2014 21:01
Карабас - барабас - це не Романюка заклад, і не його сина
Lutsk15 до Бла-бла Показати IP 28 Січня 2014 15:58
підтверджую
боголюби Показати IP 27 Січня 2014 15:36
Єто наша прогрессивная молодежь. Активисти, герои маидану. Которие обсуждают свое светлое европейское будущее.
Анонім Показати IP 27 Січня 2014 15:36
А вони Епіцентр підуть пікетувати..... "А що казати" В. Вітер....(Цитата)
луцький Показати IP 27 Січня 2014 15:38
А до ціх останніх "подій" цього всього не було і тиша була! То всі притензії ... знаєте до кого! Ну а якщо у місті, то нехай вам Романюк відповідає і порядок наводить!
В народі кажуть Показати IP 27 Січня 2014 15:45
А кого ..бе чуже горе?
і знову Романюк з Ко Показати IP 27 Січня 2014 15:47
Ну скільки може тривати цей бєспрєдєл? Ви що,слуги народу,хочете ще місцевий мінімайдан але вже під вікнами карабаса та міськради????????
Люди Показати IP 27 Січня 2014 15:56
Романюки Козюри Була Бондар - мерзотники іскотилижутьісмокчуть коли треба . Простих людей постійно дурять.І до майдану вони клеються, як шакали.ГАНЬБА!!!
Ідеаліст до Люди Показати IP 27 Січня 2014 16:02
Вони відьми - спалити їх!
лучанин Показати IP 27 Січня 2014 16:03
А півника червоного пуститу козюриному бедламу?
L до лучанин Показати IP 29 Січня 2014 21:53
сам ти - ПІВНИК
DдепешM Показати IP 27 Січня 2014 16:30
Цей "борець" з літніми кафе в центрі і в парку, Козлюра,ой перепрошую,Козюра,з піною біля рота на сесіях вимагав всі позносити-бо там,бачиш,зпоюють народ! А в карабасі,мабуть подають одні молочні коктейлі і соки!
Луцьк Показати IP 27 Січня 2014 16:49
Але Козюру пропонує Собуцький в Народну Раду!!!! Скажи мені хто твій друг .......!!! Дивіться люди хто тепер буде вами керувати!!!! Самі стоїте на майдані за таких уродів, самі їх приводите до влади, потім плакати будете!!!!!!
петро Показати IP 27 Січня 2014 17:09
Козюра і компанія мають зрозуміти, другим етапом перемін в Україні будуть вони.
В СВІЛОМУ МАЙБУТНЕМУ Показати IP 27 Січня 2014 17:13
ТАМ безкоштовно будуть годувати всіх клоунів з європейського майдану
Александр Показати IP 27 Січня 2014 17:58
Чому мовчить влада- вопрос к Народной Раде?
AAA до Александр Показати IP 27 Січня 2014 18:27
Кому-кому "вопрос" - "Народной Раде? А це ще що таке????
San Показати IP 27 Січня 2014 18:25
Подібні проблеми тепер існують по цілому місту! У продовольчих магазинах ставлять автомати з кавою, а місця, щоб випити ту каву, не передбачають. От і сунуть любителі кави-цигарок-горілки по дворах-лавочках, п"ють, ведуть "інтелектуальні" бесіди і йдуть, залишаючи після себе купи скляночок одноразових, пляшечок, торбиночок і недоїдочків... Нехай прибере за ними той, кому той бруд заважає!
до засцян Показати IP 27 Січня 2014 18:39
тобі шо моєї печінкі шкода ...
Засаднюк Показати IP 27 Січня 2014 20:06
От для цього і Майдан щоб припинити цей безлад і забрати в цих злодюг і карабаси і котеджи на користь народу! Козюра ще хотів в Народну Раду. Але народ його відфутболив і я думаю назавжди.
Вітер до Засаднюк Показати IP 27 Січня 2014 20:16
"і забрати в цих злодюг" ... Ну це ти вже загнув!:) То чим ти відрізняєшся від комуністів де: "заводы - рабочим, земля-крестьянам" :) Багато чого Свободівці хочуть за гаслами комуністів, як послухати, а от направити все у власні кішені!:) Забрати, повернути, побити, повалити, захопити... а будувати коли? Ніде від них про будівництво, оновлення... ні слова!!! Чекайте...
lutchanka до Засаднюк Показати IP 27 Січня 2014 22:32
Вийди із засади і займись чимсь корисним, (працювати не пробував?)а то все "забрати котеджи і карабаси" - а ти їх будував?!
НЕЛУЧАНИН до lutchanka Показати IP 28 Січня 2014 10:12
забирати звичайно не можна, але оштрафувати і заборонити діяльність можна
4554 Показати IP 27 Січня 2014 21:00
"ДЕПУТАТ ОБЛАСНОЇ РАДИ ГУЗЬ" докажіть своїм виборцям, жителям міста, а вцілому громадянам України що Ви неоднобокі у своїх політичних переконаннях, що Ви ЗАХИСНИК, що Ви ВОЇН, і воюєте не тільки в своїх особистих інтересах, заради свого іміджу, як наприклад з полковником Поліщуком у прокуратурі. Докажіть що Ви все зробите для того щоб покарали Ваших "ідейних" однодумців - злочинців, порушників громадського порядку. Пане Гузь, цікаво Ви такийже як і Ваш колишній Патрон, чи інакший. Мається на увазі: в американців "Чунгачгук-Великий Змій", а в українців "Яценюк-Куля В Лоб"?
Didro до 4554 Показати IP 27 Січня 2014 22:27
а яке відношення ваш коментар має до того, що написано в даній публікації? - на городі бузина, а в Києві дядько...
У-ух! до 4554 Показати IP 28 Січня 2014 12:15
А йому за це ще не проплачено...
Anonymous Показати IP 27 Січня 2014 21:51
НЕ НРАВИТСЯ ЖИТЬ В ЦЕНРЕ ??? на*** в село !!! или меняте квартиру например на Львовский или Владимирский массив и не нойте что вам там шумят или ещё всякую ахинею несёте.. а бабкам вообще нужно запретить высказывать своё никому не нужное мнение ... они на старости страдают маразмом и бредовых идей у них оочень много ....
НЕЛУЧАНИН до Anonymous Показати IP 28 Січня 2014 10:13
у твому коменті яскраве вираженння дегенеративного дебілізму
Lutsk15 до Anonymous Показати IP 28 Січня 2014 16:04
Так Ви, сударь, по ходу дегенерат,якщо Вам подобається під вікнами чути лайку, бійку п"яних
lutchanka Показати IP 27 Січня 2014 22:25
А коли в приміщеннях житлових будинків відкривають різні заклади - чому тоді мовчите?
НЕЛУЧАНИН до lutchanka Показати IP 28 Січня 2014 11:56
не скрізь алкашня буянить
Бла-бла до НЕЛУЧАНИН Показати IP 28 Січня 2014 20:16
Ви в Карабасі були, що так р*яно стверджуєте, що там алкашня буянить?
lutchanka до Бла-бла Показати IP 29 Січня 2014 09:13
А навіщо ж йому там бути?! він за принципом: "всі кажуть..."
lutchanka до НЕЛУЧАНИН Показати IP 29 Січня 2014 09:10
вчора поверталась додому після 20години, йшла біля "Карабаса Барабаса"- світло тільки на вхід(ніякого сяяння у вікна ), ніяких криків, лайки і т. ін.
Lutsk15 до lutchanka Показати IP 28 Січня 2014 16:05
а хто їх власне питав? не пам"ятає катавасії при будівництві Буратіно? на простих людей чхали з великої колокольні пана (чи не пана) Романюка
lutchanka до Lutsk15 Показати IP 29 Січня 2014 09:11
Ті "прості" люди, коли брали гроші за незручності про що думали?!
2 Показати IP 28 Січня 2014 07:25
Та козюрі начхати на ваші заяви та незручності, аби собі було добре і чим вище у владу
ЧП Показати IP 28 Січня 2014 08:51
Прочитав відповідь на звернення і лист, які надіслали чиновники Луцької міської ради, і жахнувся від незнання граматики української мови Філюк і Соколовської. М. Романюку необхідно направити їх у школу або курси української мови щоби не ганьбилися перд людьми.
У-ух! Показати IP 28 Січня 2014 12:12
А де борці за СВОБОДИ НАРОДУ?Куди поділися Гузь и компанія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus