USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Священики УПЦ МП на Волині просять Савченка захистити їхні храми

15 Лютого 2019 16:19
Митрополит Володимир-Волинський та Ковельський Володимир та єпископ Волинський та Луцький Нафанаїл звернулися до голови Волинської ОДА Олександра Савченка з вимогою захистити їхні права та храми, йдеться на сайті УПЦ МП.

«В останні місяці склалась тривожна ситуація в царині релігійних питань в зв’язку з утворенням Православної Церкви України і виникненням цілої низки конфліктів між так званими «активістами», які під модними нині гаслами «Геть московських попів» намагаються захопити майно, належне канонічній Українській Православній Церкві, та прихожанами і священнослужителями храмів УПЦ, які захищають своє конституційне право на свободу совісті та релігії.

Так, на території Волинської області були незаконно відібрані храми в наступних населених пунктах: Берестечко, Берестяне, Бобичі, Голишів, Диковини, Красноволя, Кримно, Кутрів, Кульчин, Кропивщина, Лучиці, Нічогівка, Положево, Радомишль, Садів, Тельчі, Тополище, і ця тенденція невпинно зростає», – йдеться у зверненні.

«Кількість нападів на храми, священнослужителів та вірян Української Православної Церкви значно зросла. Ці захоплення наразі носять масовий характер, стають причиною порушення права на свободу світогляду і віросповідання, гарантованогостаттею 35 Конституції України, у зв’язку з чим до поліції почали надходити десятки скарг від громадян щодо порушення їх прав на свободу віросповідання. Пов’язано це з тим, що органи місцевої влади втручаються у внутрішні справи релігійних громад. Поряд з цим, систематичний характер мають місце погрози, залякування, агітація. На вірян та священнослужителів чиниться тиск», – зазначають у зверненні.

Окрім того, в УПЦ МП наголосили на відмінності понять «територіальна громада» та «релігійна громада». Зокрема зазначили, що рішення щодо переходу до ПЦУ на зборах територіальної громади є незаконними.

«Таке втручання територіальної громади в діяльність релігійних організацій буде порушенням ст. 11, 35, 37 140 Конституції України. Священнослужителі і прихожани Церков УПЦ постійно звертаються з вимогою молитовного стояння на захист своїх прав. Від імені священнослужителів та релігійних громад Волині просимо Вас, посприяти припиненню порушення прав і свобод наших віруючих людей», – звернулися до Савченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Петро Показати IP 15 Лютого 2019 16:32
Канонічна - Неканонічна. Потрібно іти в Суд , якщо є доказом база.
Анатоль_ до Петро Показати IP 15 Лютого 2019 17:30
Петре, не плутай Божий Суд з районним судом!
Петро до Анатоль_ Показати IP 15 Лютого 2019 18:28
......в РПЦ вказують на статті КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ , а не ЗАКОНИ БОЖОГО СУДУ . (потрібно бути уважніше до викладеної інформації).
Анонім Показати IP 15 Лютого 2019 17:16
В Украіні є своя канонічна церква, а тим московським попам і іх прихожанам ,яких щось не влаштовує в Украіні потрібно іхати в росію і там підтримувати церкву краіни агресора . Коли вже до них дійде, що єдине що зміниться після переходу в ПЦУ це те- що гроші прихожан церкви будуть залишатись в Украіні, а не передаватись в росію на зброю проти наших воінів, які стримують ворогів . Як можна молитись в церкві ,якою керує кіріл, який благословить зброю яка йде в Украіну на знищення наших людей . Люди включіть мозги, схаменіться , покайтесь і підтримуйте своє, а не чуже ,вороже !!!!!!
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 15 Лютого 2019 19:22
Був Ти присутнiй як вiн благословляв ,чи одна бабка сказала.
Аноніму Показати IP 15 Лютого 2019 18:04
Не було Кирила, не було карлика путлера. Церква була. Забудуть Кирила, забудуть путлера, а Церква буде. Так, що не путайте святе і грішне. Не путайте віру і політику. Хоча.... Про що з вами говорити.......
Анонім до Аноніму Показати IP 15 Лютого 2019 19:35
Російська церква була і буде , ніхто іі не відміняє ,але вона буде в росіі , так як все російське ,а в Украіні є і буде украінська церква ,хочете ви цього чи ні !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus