USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Святкували зі знайомою День медика у «Рендж Ровері»: за п’яне водіння судять депутата з Волині

30 Листопада 2023 08:07
Бажання знайомої випити в машині обернулось для депутата Ковельської районної ради зустріччю з поліцією. Схоже, обранець громади Віталій Власов зі своїм однопартійцем та його знайомою так відсвяткували День медика у своєму «Рендж Ровері», що на чоловіка склали протокол. А це 17 тисяч гривень штрафу і рік позбавлення права керувати автівкою.

Тепер депутат оскаржує таке рішення, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Віталія Власова нещодавно визнали винним у п’яному водінні – так вважав місцевий суд. Про це писали у пресі. Але тепер депутат приїхав до Луцька оскаржувати постанову. Розказує, що того літнього вечора однопартієць попросив поїхати забрати його знайому зі святкування Дня медика.

«Ми поїхали її забрали. Коли поверталися назад, то запропонували відсвяткувати День медика, адже знайома – медик. Я подзвонив своєму знайомому, який погодився приїхати, та завезти нас додому. Чекав на нього за відповідною адресою. Ми почали вживати спиртні напої. Чекали на цього знайомого. До нас під’їхала поліція. Стали спереду нас, підійшли перевірити документи, адже вже була комендантська година, і запропонували пройти тест на драгер», – розповів Віталій Власов.
Захисник депутата каже, що водій не керував автівкою. Мовляв, машина стояла припаркована, і усі дружно чекали тверезого водія, котрий би розвіз усіх по домівках.

«Всі свідки, які перебували в автомобілі, говорили, що він не керував авто, ваша честь, не тільки він. І з запису відеокамер помітно, що поліцейські під’їхали до автомобіля, який стояв. Двигун не був заведений. Працівники поліції так само не говорили, що він керував транспортним засобом. Ішла мова трошки про інше. Про те, чому вони перебувають в автомобілі, адже тоді почалася комендантська година. І після того працівник поліції зажадав, щоб мій підзахисний пройшов тест на стан алкогольного сп’яніння», – зауважив адвокат Микола Сорокопуд.

Депутат спочатку відмовився, а потім поїхав з патрульними проходити перевірку у медзакладі. Алкоголь в його крові був. Про це ідеться у постанові суду. До того ж, як кажуть патрульні, машину з водієм виявили на проїжджій частині дороги, а не на парковці, яка була за кілька метрів.

«На запитання поліцейського, куди їдете, водій відповів:«В Ковель, 5 хвилин запізнюємося…» В подальшому після виявлення поліцейським у водія ознак алкогольного сп`яніння, на запитання, чи вживав той алкогольні напої, відповів, що ні. Упродовж безперервної фіксації події чоловік жодного разу не заперечував факт керування транспортним засобом, не повідомляв про обставини, озвучені в судовому засіданні», – йшлося у постанові суду першої інстанції.

Зі слів поліції, водій навіть не обмовився патрульним, що за ним їде знайомий.

В апеляції суддя вирішує, що треба дослідити відеозаписи з боді-камер патрульних. Засідання відкладають. Виправдають депутата, чи ні – стане відомо вже у грудні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вердикт Показати IP 30 Листопада 2023 09:25
До&лядувався !
Вертоліт Показати IP 30 Листопада 2023 18:36
адвокат-хабарник захищає п"янь, який сюррр
Мирон Показати IP 30 Листопада 2023 21:10
Микола - крепкій адвокат! Оправдає!
Ліна Показати IP 1 Грудня 2023 07:27
Як низько,пити в машині, медик пяниця??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus